Svježe vijesti:

Pogoršano zdravstveno stanje malenog Arslana – Upućen na hitnu operacijuPrema posljednjim informacija objavljenim na zvaničnoj Facebook stranici za pomoć malom sedmomjesečnom Arslanu Kulačiću, situacija pri dolasku u Tursku se dodatno zakomplikovala.

Njegovo zdravstveno stanje je izuzetno ozbiljno i on je odmah po dolasku prebačen u operacionu salu, gdje će biti podvrgnut hitnom zahvatu.

Saopštenje turskih ljekara po prijemu i nije baš najbolje…

-Nakon prvih analiza, ljekari su se odlučili na hitnu operaciju, odmah po dolasku u kliniku. Operacija još uvijek traje. Nadamo se da će sve u Božiju pomoć biti u redu, rekao je za RTV Slon Arslanov otac Sabahudin.

Arslanov otac Sabahudin umjesto u petak, kako je prvobitno planirano u Tursku putuje večeras, kako bi bio blizu sina i supruge.

Hiljade građana iz BiH i dijaspore uključilo se u akciju prikupljanja pomoći za sedmomjesečnog Arslana Kulačića iz Nemile kod Zenice kojem je odmah po rođenju dijagnostikovan tumor na mozgu. Apeli za pomoć malenoj bebi koja je u životu prvo spoznala za bol ujedinilu su BiH, te su u rekordnom roku prikupljena sredstva za putovanje na liječenje u Tursku, no na tome ne smijemo stati!

Pogledajte TV prilog iz centralne informativne emisije TV Slon ”Crno i bijelo”:Izvor/foto:RTV Slon
LTK