Svježe vijesti:

"OPOZIV" EDINA DELIĆA - SNAGA POTKUPLJENIH RUKU NE SMIJE POBIJEDITI VOLJU NARODA


Na 15. redovnoj sjednici Vijeća općine Lukavac, izglasana je inicijativa za pokretanje postupka za smjenu načelnika općine Lukavac Dr. Edina Delića.

Međutim kako ne bi bilo zabune, ne postoji snaga potkupljenih ruku pojedinih vijećnika u općinskom Vijeću, koja je jača od volje naroda općine Lukavac. Ovo je poslednja karta vijećničke većine koju čini SDA, S BiH, LDS i Nacionalne manjine, kako bi se pokušale prikriti kriminalne radnje koje su dovele općinu Lukavac na rub propasti. Obzirom da su pokrenute i brojne krivične prijave, jasni su razlozi ovako iznenadnog pokretanja inicijative.

Nakon izglasane inicijative slijedi priprema odluke o raspisivanju referenduma, a rok za donošenje odluke je 30 dana. Ako bi odluka bila usvojena raspisuje se referendum koji će se održati 30 dana nakon donešene odluke, na kome će se građani tajnim glasanjem izjasniti o tome da li su "ZA" opoziv načelnika Edina Delića ili su "PROTIV" smjene. Ako se građani odluče za smjenu, što će izazvati nove troškove za općinu Lukavac, CIK raspisuje izbore koji će se provesti u roku od 60 dana.

Ako stanovnici Općine Lukavac glasaju PROTIV smjene, načelnik Edin Delić će nastaviti obnašati svoju započetu dužnost.

Obzirom da su pojedini SDA vijećnici izrevoltirani prozivkama o njihovim vlastitim kriminalnim radnjama, za govornicom izjavili da je nedopustivo da načelnik bude iz druge političke opcije, jer ima prevelike ovlasti, te da ga ne mogu kontrolisati, vrlo su jasni stvarni razlozi pokretanja opoziva.

Građani, koji željno očekuju rasvjetu u svom sokaku, ZABORAVITE. Građani koji željno očekuju da ne gacaju po blatu i da se i njim uredi komad asfaltiranog puta, kao nekima do u garažu, ZABORAVITE. Vi koji imate djecu koju školujete, a nemate dovoljna primanja da im karte mjesečne kupujete. ZABORAVITE. Oni kojima je općina uplaćivala zdravstveno, jer nemaju pravo ni po kom osnovu, ZABORAVITE. Vi koji ste započeli renoviranje školskih objekata, da vam se djeca ne mrznu i ne zaraze u neuslovnim ustanovama, ZABORAVITE. Oni koji žele da im djeca idu u Domove kulture, baveći se folklorom, glumom, ZABORAVITE. U kladionicama djeca nek borave dok ne krenu za Njemačku. Netrebaju im ni škole, guzice mogu prati i neškolovani. Spalionica guma nam treba, to nam je hitno neophodno, jer lukavački penzioneri predugo žive, Sanitet ne treba ako budu brže umirali. Ovo, kao i brojne druge nedaće očekuje građane općine Lukavac, ako dopustimo da ljudska pohlepa, pobjedi razum. A novac za vaše prijeke potrebe, će biti utrošen na referendum, te ako dozvolite, dodatno i na nove izbore.

Neki dan sam napisao, kako će ovo građane naše općine koštati 3 - 4 miliona. Pa su me prozvali kako je to LAŽ i kako sam pretjerao. Možda i jesam, al idemo zajedno zbrajati. Redovni troškovi referenduma, štampanje listića, izborne komisije, priprema za referendum, Prehrambeni paketi koje SDA će dijeliti za glas, kupovina glasova gotovinom na dan izbora, mito glasačkim komisijama, mito CIK-u kako bi sve proteklo u demokratskom duhu i da ne bude pritužbi. Pa onda Jovo na novo. Izbori za novog načelnika. Ponovo listići, ponovo komisije, ponovo paketi, ponovo keš za glas i sve u krug. A naravno sve to ponovo, treći put, kako bi se pokušali spasiti u oktobru. A kako jedan od istaknutih članova ove stranke reče, "MI" te pare nismo zaradili, nego smo vaše ranije smuljali, kako bih izbore dobijali.

A vi građani Lukavca i njegovih Mjesnih zajednica, pustite, ne treba vam ni put, ni rasvjeta, ni jelo ni pilo. Samo vam treba načelnik da je iz SDA, i cvijeće će samo početi cvjetati.

HOĆETE LI DOZVOLITI DA VAŠE PARE TROŠI NEKO DRUGI NA OVAKVE GLUPOSTI

NAČELNIKA EDINA DELIĆA STE IZABRALI VI

NAČELNIK EDIN DELIĆ SLUŽI I ODGOVARA SAMO VAMA, GRAĐANIMA OPĆINE LUKAVAC, POKAŽITE I DOKAŽITE DA VAM JE STALO ONOLIKO KOLIKO JE I DELIĆU STALO DO VAS.

NE DOZVOLITE DA VAS NEKO LAŽE KAKO NE TREBATE GLEDATI VLASTITIM OČIMA I MISLITI VLASTITIM MOZGOM.

SNIMITE SVAKI POKUŠAJ PODGOVARANJA I JAVNO GA OBJAVITE ILI GA NAMA POŠALJITE.

OBAVEZNO NA REFERENDUM IZAĐITE I GLASAJTE PO SVOJOJ VOLJI I VLASTITOM NAHOĐENJU. ISHOD SE ZNA, NEMINOVAN JE.

EDIN DELIĆ ZA NAČELNIKA PUNE 4 GODINE KAKO SMO I IZGLASALI NA VAŽEĆIM IZBORIMA
LTK