Svježe vijesti:

NAROD OBNOVIO ŠKOLU U KRUŠEVICI - EDIN DELIĆ JE DIO NARODA


Stara je izreka, Kad se ruke narodne slože SVE SE MOŽE.

Projekat općine Lukavac i načelnika Edina Delića, da se Mjesnim zajednicama za najpotrebnije projekte finansira materijal, a da svojim sredstvima, zajedničkim volonterskim radom i donacijama mještana taj materijal ugradi, uspjeva u potpunosti.

Veliki broj je sličnih aktivnosti širom Mjesnih zajednica općine Lukavac, al evo svečano je dovršen projekat renoviranja škole u Kruševici. Izmjenjen je krov, izmjenjena stolarija, izvršeno utopljavanje zgrade stiropornom oblogom, renoviran unutarnji enterijer i još mnogo toga.

Neću se baviti ciframa, ali jedno je sigurno, ovo je najbrži i najjeftiniji način. Na ovakav način građani općine Lukavac vrlo brzo će dobiti uređene zajedničke Javne ustanove, koje su potrebne za razvoj njihove djece, što u obrazovnom što u kulturnom pogledu.

Na ovako transparentan način, kako je to radilo Vijeće MZ Kruševica, na čelu sa predsjednikom Vijeća Hasanom Ibrakićem, jedno je sigurno. Niti jedna jedina marka nije otišla na pogrešnu stranu, kako je to ranije često bivao slučaj u mnogim projektima širom općine Lukavac. Prvo je bilo "Imal mene tu" i dok se svi po malo ugrade, za narod ne ostaje ništa.

Zbog ovakvog rada, energije i entuzijazma za bolju, ljepšu i funkcionalniju Mjesnu zajednicu Kruševica, gospodin Hasan Ibrakić uživa apsolutno povjerenje mještana ove MZ, ali i šire. Ovo nije jedini projekat koji je proveden u ovoj MZ, ovo je samo mali dio, ali se naziru još brojni projekti poput konačnog rješavanja decenijskog problema  vodosnadbijevanja, u toku je rješavanje dijelova kanalizacione mreže itd.

Naravno ništa nebi bilo ostvarivo i izvodivo bez ideje i podrške načelnika općine Lukavac Dr. Edina Delića, koji se srodio sa mještanima cijele općine i tačno zna i osjeća šta im je najpotrebnije. Svjesni smo da za godinu dana njie bilo ostvarivo da se od jednog budžeta učini sve. Ali idemo dalje. Ovim tempom za još tri godine mandata, pogotovu sada kada načelmik Delić zna šta i kako dalje, svi smo svjesni da će napredak doći do svake ulice i kuće na Općini Lukavac.

Ako, a nadam se da hoće ponovo kao i prošle godine načelnik Delić bude posjećivao Mjesne zajednice, kako bi u budžet općine ugradio stvarne potrebe građana općine Lukavac, odazovite se.
To su posjeti načelnika koji je dio naroda, njegova bitka protiv SDA vlastodržaca, nije bitka protiv građana koji su članovi te iste stranke, naprotiv, sa građanima Edin Delić želi imati saradnju, ma kojoj političkoj opciji pripadali. A to su već mnogi građani svih partija i stranaka prepoznali i daju mu apsolutnu podršku da svoj mandat na čelu općine Lukavac ostane do kraja.

NAROD JE DELIĆ - DELIĆ JE NAROD
"IDEMO NAPRIJED"
"IDEMO DALJE"

Rado bih napisao imena svih učesnika i donatora u ovoj akciji, kako bih im se na taj način i lično zahvalio, ali presretna lica i osmjesi ovih mališa dovoljno su HVALA svima i stimulans da nastavimo dalje.
Admir Memić

LTK