Svježe vijesti:

LUKAVAC - Općinski sud Lukavac potvrdio optužnicu Tužilaštva TK protiv četiri osobe zbog droge: U pretresima pronađeno oko 755 kg marihuane


Mirosavljevića (54) iz Pelagićeva,  Amira Šiljkovića (46) i Alena Muharemovića (29) iz Lukavca, te Emira Turkušića (40) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsjećamo, 20. oktobra 2017. godine, postupajući po nalogu ovog Tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla,  pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK,  u koordiniranim aktivnostima sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina,  su izvršili pretrese na četiri lokacije u Lukavcu, Pelagićevu i Gračanici, kada je pronađeno više od 15 kilograma  opojne droge marihuana ( Cannabis sativa) pripremljene za dalju prodaju. Također, u pretresu koji su pripadnici  PU Bijeljina u saradnji sa MUP-om TK izvršili 30. oktobra 2017. godine u Pelagićevu,  u objektima,  vozilu i na parceli  koje je koristio Mirosavljević, pronađeno je  više od 700 osušenih stabljika marihuane i veći broj pakovanja ove droge u ukupnoj količini od oko 740 kilograma.

Dakle, optužnicom se Mirosavljeviću na teret stavlja da je u u periodu od maja  do oktobra 2017. godine u  Pelagićevu  proizvodio veće količine opojne droge marihuana, te da ju je pakovao i  prodavao  većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona i šire, između ostalih i optuženom  Amiru Šiljkoviću.

Amiru Šiljkoviću se na teret stavlja da je u više navrata od Mirosavljevića i drugih osoba nabavljao marihuanu, pakovao je i prodao većem broju osoba, a prilikom pretresa  njegove porodične kuće u Lukavcu je pronađeno više pakovanja marihuane pripremljene za prodaju  u ukupnoj količini od oko jedan (1) kilogram.

Emir Turkušić je optužen da je u istom periodu u Gračanici nabavljao, vagao, pakovao i većem broju osoba prodavao marihuanu, dok se Alenu Muharemoviću optužnicom na teret stavlja da je u Lukavcu nabavljao opojne droge marihuana i heroin, te da je drogu pakovao i prodavao većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac je Općinskom sudu Lukavac stavio prijedlog da se pomenutim, nakon potvrđivanja optužnice,  produži mjera pritvora.U saradnji sa Tužilaštvom, višemjesečnu istragu u otkrivanju i dokumentovanju ovih krivičnih djela  su  provodili istražitelji Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK, uz podršku prilikom pretresa koju su pružili pripadnici  Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina.

Izvor / foto:TIP.ba

LTK INFO