Svježe vijesti:

LUKAVAC - Novi detalji nakon stravične nesreće: Poslije prevrtanja automobila i požara, jauci povrijeđenih ledili su krv u žilama


U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu jedan sat poslije ponoći na magistralnom putu Tuzla – Doboj, u mjestu Sižje kod Lukavca, smrtno je stradao H. S. iz Miričine, dok je teško povrijeđen S. V. iz Puračića.

- Probudili su me jauci koji su se čuli nakon što se automobil prevrnuo i zapalio. Povrijeđenim se nije moglo pomoći, jer je bilo preopasno zbog poraža. Ubrzo su stigli vatrogasci, a čuo sam kako je jedan mladić potpuno izgorio, dok je drugi u teškom stanju – kazuje nam jedan od mještana koji ima kuću pored magistralnog puta.

U trenucima dok smo bili na mjestu događaja službenici MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK su obavljali uviđaj. Sumnja se da je saobraćajnoj nesreći kumovala prebrza vožnja po skliskom kolovozu i gustoj magli.

Na UKC Tuzla smješten je S. V., koji se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.

- Njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško – rekli su nam u Službi za komunikacije UKC-a Tuzla.

Nakon obavljenog uviđaja i izdatih naredbi, odnosno vještačenja, bit će poznat uzrok još jedne stravične saobraćajne nesreće.Izvo/foto:Avaz.ba

LTK INFO