Svježe vijesti:

KRTOVLJANI UGOSTILI NAČELNIKE PETROVA I LUKAVCA


Povodom božićnih praznika danas su mještani ozrenskog naselja Krtova 1 tradicionalno ugostili načelnike opština Petrovo i Lukavac, Ozrena Petkovića i Edina Delića sa saradanicima. Božićno okupljanje, koje su organizovali mještani ovog naselja uz pomoć lokalnog sveštenika Srpske pravoslavne crkve, bilo je prilika da načelnici sumiraju rezultate zajedničkog rada i ulaganja na ovom prostoru, te da odrede prioritete za godinu koja je pred nama.
„U prošloj godini zajedno smo riješili par značajnih infrastrukturnih projekata, kao što su vodovod i asfaltiranje puteva a već smo dogovorili nove projekte“, rekao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, naglasivši da ove dvije opštine imaju odličnu saradnju.

„Mi se sa našim sugrađanima Srbima zajedno radujemo božićnim praznicima, ovo je normalna ljudska atmosfera, i svim građanima BiH možemo kazati da mi možemo naše razlike i različitosti shvatiti kao bogatstvo, i možemo se osjećati kao prijatelji jedni s drugima“, naglasio je načelnik Lukavca Edin Delić.

Predsjednik dijela Mjesne zajednice Krtova koji pripada federalnoj opštini Lukavac Rajko Ćosić, istakao je da mještani obje opštine posmatraju kao svoje, od obje očekuju pomoć i podršku.

„Jako dobru podršku imamo od obje opštine, sve projekte radimo zajednički“, istakao je Ćosić.

Krtova 1 je srpsko povratničko naselje koje je Dejtonskim sporazumom podijeljeno između ove dvije opštine, odnosno dva BH entiteta. U ovom mjestu trenutno živi oko 500 stanovnika, odnosno 200 domaćinstava.

Slađana Mitrović Lazarević