Svježe vijesti:

DOBRE VIJESTI ZA SVE KOJI KORISTE ( WI - FI ) U KUĆAMA


-Nakon više od 13 godina napokon stiže novo izdanje standarda za prijenos podataka putem Wi-Fi mreža, prenosi tportal.hr.Sigurnost Wi-Fi mreža zadnji put je veće promjene doživjela još 2004. godine s uvođenjem standarda WPA2. Na konkretniju nadogradnju čeka se već predugo, što se osjeti i po tome što je sve rizičnije koristiti javne Wi-Fi mreže u kafićima, restoranima, hotelima i drugim mjestima gdje je često dostupna besplatno.

-Wi-Fi Alliance namjerava riješiti većinu sigurnosnih problema i slabih tačaka novim standardom WPA3, u sklopu kojeg bi između ostalog trebali dobiti individualiziranu enkripciju podataka. To bi trebalo omogućiti bezbrižnije korištenje javnih otvorenih bežičnih mreža, bar dok se hakeri ne domisle nečemu novom, prenosi Oslobođenje.

-Novi standard bi trebao donijeti više sigurnosti i korisnicima sklonima lošim lozinkama, kao i pojednostavljeni postupak sigurnosti za uređaje koji imaju vrlo mali ekran ili ga uopće nemaju (poput, primjerice, pametnih satova ili zvučnika).

-Za one koji trebaju strože mjere sigurnosti, poput tvrtki i državnih institucija, na raspolaganju će biti set alata sa 192-bitnom enkripcijom. WPA3 bi trebao postati dostupnim tokom ove godine, piše Engadget.

Izvor/foto:TIP
LTK INFO