Svježe vijesti:

BRAVO NAČELNIČE, BRAVO EDINE DELIĆU - NAROD ĆE PREŽIVJETI OVA TRI MJESECA, HOĆETE LI VI PREŽIVITI NAROD U OKTOBRU

Sredstva iz rezerve općinskog načelnika za posebne kategorije ugroženih porodica

Zbog neusvajanja Budžeta Općine Lukavac za 2018. godinu došlo je do obustave plaćanja zdravstvenog osiguranja za posebne kategorije ugroženih porodica, a koje je Općina Lukavac prvi put uvela u historiji i u Bosni i Hercegovini.

Kako bi se prevazišla trenutna situacija, iz rezerve općinskog načelnika biti će prebačena sredstva za ovu namjenu.

Zbog ovog urgentnog slučaja, kao i zbog drugih urgentnih i važnih potreba građana, postoji nužnost za usvajanje Budžeta Općine Lukavac.

Izgubljeno vrijeme bez usvojenog Budžeta generira direktnu i nenadoknadivu štetu za građane općine Lukavac.

LTK / Općina Lukavac

Ovakva osjetljivost za one kojima je, reći ću tako, i život ugrožen zbog neusvajanja budžeta općine Lukavac, je to što je narod općine Lukavac prepoznao kod gospodina Delića i sasvim sigurno znamo i vjerujemo da je upravo on i ljudi uz njega spreman i sposoban pobijediti zlo koje se nadvilo nad našom općinom. Oni koji koče, ne koče Delića, njegov mandat teče, oni ugrožavaju živote građana općine Lukavac, dirigujući iz sjene i prebacujući loptu na mržnju i stranačku i međunacionalnu kako građani ne bi vidjeli stvarnu sliku stvari. Vaše vrijeme je isteklo, oktobar je na pragu, građani općine Lukavac će preživjeti, ako ne usvojite budžet. Da li ćete vi preživjeti oktobar na vlasti veliko je pitanje.


LTK