Svježe vijesti:

Bakire oprosti: Zašto volim Sebiju Izetbegović?


Već sada sam siguran – izborne 2018. godine SDA će ponovo ubijediti svoje simpatizere da ih samo ona može izvesti na pravi put, koliko god ih varala i potkradala.

URA, IMAMO KREDIT !

Birači SDA su birači kontinuiteta. Za predizborni paketić od dvadesetak maraka oprostiće kriminal stranačkih tajkuna koji je od njih napravio socijalne slučajeve. Prihvatiće da su dva potpredsjednika i generalni sekretar stranke optuženi samo zato jer su željeli zaposliti što više mladih ljudi. “Pa šta ako smo za to radno mjesto morali dati nekoliko hiljada, sve je to za stranku, da izvede omladinu na pravi put,” reći će SDA glasač.

Aplaudiraće oni u septembru 2018. ko zna kojem po redu svečanom otvaranju radova na hidroelektrani Vranduk, najavama radova na koridoru Vc, autoputa za Bihać, brzoj cesti do Goražda, brzoj cesti do Travnika, brzoj cesti do Brčkog i svim godinama davanim i neispunjenim obećanjima.

Ne pita SDA glasač na što je potrošeno 8 milijardi maraka od akciza ranijih godina. Njega zadovoljava što je renoviran bihaćki hipodrom, jer tamo konji trče „Memorijal Alija Izetbegović“.

Briga baš SDA glasača za to što slijede nove i veće akcize, novi i veći porezi, nova poskupljenja, niže penzije, kada im je sada dozvoljenouzimanje kamatnog kredita radi zadovoljavanja nužnih životnih potreba. Obezbijedila im fetvu stranka preko Islamske zajednice.

Ne pita SDA pastva za uništenu Krivaju, Borac, Vranicu, Energoinvest, Željezaru, jer su ti odani glasači kupljeni budžetskim radnim mjestima. Oni su sistemski raspoređeno političko kancerogeno tkivo koje vas ubija, a ne znate da ste oboljeli.

Oni stoje postojano uz svoju stranku i gorljivo pravdaju, primjera radi, davanje školama imena simpatizera i saradnika fašista. Potpuno im je svejedno, primjera radi, što je potrošeno million maraka na renoviranje platoa Skenderije, a potom najavljeno njeno rušenje od firme iz bratske arapske zemlje. Kada su već preuzeli brda, šume i livade, zašto ne mogu i Skenderiju, razmišlja SDA glasač.

 MOŽE LI GORE ?

 SDA glasač će biti presretan jer će tokom izborne godine umjesto investicija iz bratske Turske gledati tv seriju “Kralj mudrosti”.

SDA glasač podržava da se stotine hiljada poklone optuženicima za ratni zločin, dok roditelji bolesne djece mole za daleko manju sumu potrebnu za liječenje.

SDA glasač brzo zaboravlja.

SDA glasača ljute samo novinari koji im otvoreno saopšte suštu istinu :

 – Zet Bakira Izetbegovića je glavni dobavljač cijevi za sarajevski Vodovod!

– Bespovratna sredstva dobili su SDA kadrovik Okerić, mesar Mujanović i premijerov saradnik.

– Oproštena naplata od 280.000 maraka SDA tajkunu!

– SDA od direktora javnih preduzeća traži donacije za kampanju.

– Radna mjesta u Elektroprivredi BiH prodavali po nalogu SDA.

– Nakon što je uništila Reumal, SDA se pojavljuje kao spasilac.

 SDA glasač u stvari zavidi navedenima iz tekstova Žurnala. Živi u nadi da će i on biti sretnik koji će jednom ugrabiti dio stranačkog “tala” utemeljenog na korupciji i nepotizmu.

SDA glasač vjeruje riječima predsjednika stranke : “Ako ne bude nas biće još gore!”

Predsjednik stranke vjeruje da će ga naslijediti njegova supruga.

Njegova supruga patološki vjeruje, a želi da uvjeri i ostale da je i menadžer i humanista stoljeća. Ponosno saopštava kako pravi bolnički parking, dok federalnog SDA ministra koristi kao kurira da djeci u Podrinju odnese nekoliko paketića koje im teta Sebija kao od sebe daje.

Njeno menadžerstvo najbolje znaju pacijenti kojima je svojim uštedama uskratila liječenje, operacije i lijekove, ukoliko su naravno preživjeli. Rastjeruje pacijente, rastjeruje specijaliste, dok istovremeno priprema teren da svoje ahbabe iz turskih privatnih klinika uvede u zdravstveni sistem.

Sada dolazimo do odgovora na pitanje iz naslova. Ne, nema njen suprug razloga za ljubomoru. Sebiju Izetbetbegović morate istinski voljeti jer ona najviše doprinosi konačnom odlasku SDA na političku deponiju…(TIP/Izvor: zurnal.info/Autor: Amarildo Gutić)

LTK