Svježe vijesti:

ZA PREDSJEDNIKA KO DF-A TK IZABRAN DR. ZLATAN BEGIĆ: ‘JAVNO KAŽEM DA ĆEMO POBIJEDITI NA IZBORIMA 2018′; KOMŠIĆ: ‘KADA SE RADI POŠTENO I U INTERESU GRAĐANA REZULTATI NEĆE IZOSTATI’


U okviru programa sprovođenja unutarstranačkih izbora Demokratske fronte Bosne i Hercegovine u u subotu su u Tuzli održani izbori za predsjednika i članove Kantonalnog odbora Demokratske fronte TK. Jednoglasnom odlukom delegata za predsjednika KO DF TK izabran je dr. Zlatan Begić iz Tuzle.

Krv, znoj i suze dok se ne isčupamo iz blata ˝Niko od nas ne treba da očekuje u zlatu gravirane pozivnice, crvene tepihe jer smo u blatu. Možemo da oečekujemo rad, krv, znoj i suze dok se ne isčupamo iz blata. Za nekih sedam mjeseci napravili smo najorganiziraniju političku strukturu na području Tuzlanskog kantonas. Napravili smo moćnu organizaciju i što je još važnije, postali smo dobri drugovi. Javno kažem da ćemo pobijediti na izborima 2018. godine. Nasuprot nas je finansijska moć bez ideje, prazna. Mi imamo znanje i ideju.Kad ih pobijedimo oni se više nikada neće vrattiti. Mi ćemo njih sve opuhat na izborima 2018.godine.

Zapamtite šta vam ja danas kažem, ja na to stavljam svoju godišnju platu˝, kazao je novoizabrani predsjednik KO DF TK prof. dr. Zlatan Begić. Podsjećamo, dr. Begić je docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli za užu naučnu oblast Državno i međunarodno javno pravo-predmet Ustavno pravo. Autor je i koautor značajnog broja studija, naučnih i stručnih radova  ove oblasti, objavljenih u prestižnim naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Kao sekretar i član Ekspertne grupe  za ustavnu reformu Federaciju BiH, formirane od strane Ambasade SAD-a, učestvovao je u kreiranju preporuka za usttavnu reformu, te u izradi nacrta novog Ustava ovog entiteta.


Član je Međunarodnog udruženja za javno pravo, te uredničkih odbora prestižnih naučnih časopisa. Učestvovao je u realizaciji značajnog broja domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata, te na prestižnim međunarodnim naučnim kongresima u svojstvu predavača. Pošteno i u interesu građana ˝U našoj tuzlanskog organizaciji je bilo ranije problema, ali sada su stvari postavljene na potpuno drugačiji način. U vrlo kratkom roku dobili smo pozitivan rezultat. Zasluga za potpuno sređivanje stanja, stabilizaciju i napredak DF-a u Tuzlankom kantonu isključivo pripada ljudima iz Tuzle i Tuzlanskog kantona.


To je meni najvažnije.S razlogom možemo svi u stranci biti optimisti kada je u pitanju Tuzlanski kanton i izbori 2018. godine. Kada se radi pošteno i u interesu građana rezultati neće izostati´, istako je predsjednik DF-a BiH Željko Komšić. Kako je istaknuto, u narednom periodu, u KO DF TK će posebno biti posvećena pažnja na razvijanju saradnje sa sindikatima, boračkim organizacijama, nevladinim sektorom, i svima ostalima čija prava su ugrožena. Ovaj vid saradnje će biti realizovan kroz zajedničko djelovanje u pogledu borbe za ljudska i radnička prava.


Izvor/foto:Republika.ba

LTK INFO