Svježe vijesti:

VREMENSKA PROGNOZA ZA NOVU GODINU U BIH


-Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice, a kako je navedeno, stanovnike Bosne i Hercegovine za novogodišnje praznike očekuje stabilno vrijeme uz relativno visoke temperature zraka.

-U Bosni do kraja sedmice, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u utorak i u noći sa četvrtka na petak. Na području Hercegovine se pronozira pretežno sunčano vrijeme, a nešto više oblaka očekuje se u petak (22.12.).

-U jutarnjim satima u Bosni, postojat će uslovi za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -9 °C i -3 °C u Bosni, a u Hercegovini od -3 °C do 2 °C.

-Maksimalne prognozirane temperature zraka tokom sedmice kretat će se od -4 °C do 3 °C u Bosni, a u Hercegovini i do 6 °C. Najniže temperature očekuju se u srijedu (20.12.)

-Za period od 25. 12 pa do kraja godine prognozira se relativno stabilno vrijeme sa kišom u četvrtak i petak (28 i 29.12.). Na planinama je moguć i snijeg. Više padavina očekuje se u Hercegovini i istočnoj Bosni. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor/foto:N1

LTK INFO