Svježe vijesti:

VIJEĆNIK HAJRUDIN HODŽIĆ POZVAO DIREKTORA JP "RAD" LUKAVAC DA DA OSTAVKU


Na danas održanoj 14. sjednici OV Lukavac, nakon, u više navrata izrečene rečenice direktora JP "RAD" Lukavac, citiram "OTET ĆEMO FILTER STANICU GIKILU" za riječ se javio Vijećnik u OV Lukavac Hajrudin Hodžić (SDP).i pozvao direktora JP "RAD" Lukavac, da zbog upropaštenja firme koju vodi, te dubioze u kojoj se ovo preduzeće nalazi, a zbog radnika i opstanka ovog preduzeća iz moralnih razloga podnese OSTAVKU.

Upravni odbor ovog preduzeća izabran je na najviše tri mjeseca bez mogućnosti za ponovni privremeni izbor, tada nezakonitom odlukom Općinskog Vijeća. Ta tri mjeseca ističu, i većina u Vijeću pokušava naravno na nezakonit način obezbijediti novo privremeno imenovanje koje bi sačuvalo ovog direktora na čelu firme.

Usljed poziv na ostavku i činjenice o stanju preduzeća pod njegovim vodstvom direktor JP "RAD" Lukavac se razbijesnio i za govornicom vrijeđao Hodžića iznoseći laži, pa toliko nisko idući da je pominjao čak i kćerku Vijećnika Hodžića.

Gospodin Hodžić inače potpredsjednik sindikata radnika GIKILA mu je replicirao navodeći kako nema pravo ništa na silu "otimati" što je vlasništvo 1.000 GIKIL-ovih radnika i njihovog menadžmenta i da će svoju imovinu zaštititi, a ako postoji neki zakonski osnov za takvo nešto, da to traži pravnim putem. Na kraju replike Hodžić je pohvalio rad radnika JP "RAD" Lukavac i veliko  zalaganje za firmu, a menadžment ponovo pozvao da da ostavku.

Revolt direktora dodatno je izazvan činjenicom da se na dnevnom redu nalazila tačka o ukidanju odluke da JP "RAD" Lukavac prestane primati sredstva u iznosu od 200.000.00 KM za nenamjensko trošenje, koja Općina Lukavac naplati od  Tuzle na osnovu izvora Toplice.

Važno je pomenuti i to da se već godinama Tuzli prodaje "PITKA" voda sa izvorišta Toplice koje je u vlasništvu Općine Lukavac, te da ta sredstva idu za nenamjensko trošenje JP "RAD" Lukavac, dok ovo preduzeće građanima Lukavca prodaje NE-PITKU vodu. Načelnik Edin Delić, traži da se ubuduće ta sredstva troše namjenski za realizaciju projekta obezbijeđivanja pitke vode za Lukavac.

LTK INFO