Svježe vijesti:

Video/Panika u milionskom gradu; Auto se zaletio u grupu pješaka, ozlijeđeno 13 osoba, policija uhapsila vozača: ‘Pokosio je ljude, letjeli su na sve strane’


U naletu vozila u četvrtak na pješake u Melbourneu ozlijeđeno je 13 osoba, objavila je policija koja je uhapsila vozača, a uz njega i još jednu osobu piše BBC. Auto se oko 17 sati po lokalnom vremenu zaletio u veći broj pješaka na Flinders Streetu, prometnom dijelu u samom centru grada, rekla je policija.

Prema prvim natpisima australskih medija, ozlijeđeno je više od deset osoba, među njima i malo dijete predškolske dobi koje je prevezeno u bolnicu s ozbiljnim ozljedama glave. Hitna služba je rekla da je ukupno 13 osoba završilo u bolnici zbog ozljeda.Policija je nekoliko sati nakon incidenta potvrdila da se vozač namjerno zaletio u grupu ljudi, ali i dalje nisu otkrili je li počinitelj povezan s terorističkim grupama, prenosi Jutarnji.hr.

Sonali Paul / REUTERS
Jedan od svjedoka je za BBC rekao da je “auto pokosio ljude koji su letjeli na sve strane”. Drugi je pak za Guardian detaljnije opisao dramatičnu situaciju: – Vozač bijelog SUV-a uopće nije kočio, nije usporavao. Samo je projurio kroz raskrižje na crvenom svjetlu. Je li to bilo namjerno, je li imao srčani udar, ili je bio pijan, ne znam. Udario je između 15 i 20 pješaka, a zaustavio se samo zbog broja ljudi u koje je udario. Sve što se mogli čuti su bili zvukovi udaranja u ljude “bang, bang, bang”… – rekao je izvjesni Jim koji je dodao da je vozilo u pitanju bio bijeli Suzuki Vitara.Zasad nema naznaka da je incident povezan s terorizmom.

Izvor/foto:TIP.ba

LTK INFO