Svježe vijesti:

Velika zabava u centru Tuzle: Djeca na Trgu slobode dočekala Novu godinu


Tuzlanski mališani danas su malo prije 13 sati na Trgu slobode dočekali dječiju Novu godinu. Više od dvije hiljade ljudi prošlo je centralnim gradskim trgom, od početka programa u 12 sati, a svi oni imali su mnogo toga za vidjeti.U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi gradskog dječijeg hora “Slavuj”, orkestar “Balsika”, Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za osmijeh” iz Tuzle i učenici Srednje muzičke škole Čestmir Mirko Dušek Tuzla.

– Potrudili smo se da tokom cijelog dana imamo program u kojem naši sugrađani mogu uživati, počev od 12 sati sa dječijom Novom godinom. Najveća zabava je večeras, kada ćemo uz nastup Frajli i veliki vatromet ući u 2018. godinu – kaže Maja Hodžić, glasnogovornica Javne ustanove Centar za kulturu Tuzla.

Mališane su obradovali i Motomrazevi, članovi Moto kluba Tuzla, koji su najmlađim posjetiteljima na Trgu slobode dijelili slatkiše i paketiće.Sva događanja na Trgu slobode organizira Opšte udruženje samostalnih obrtnika Tuzla, Centar za kulturu Tuzla i tuzlansko JKP “Pannonica”.

Program dočeka Nove godine na Trgu slobode počinje večaras u 21 sat, a uz zvijezde večeri Frajle, nastupit će Crystal, Big Brothers Band te Nesib Delibegović Nesko.Na centralnom gradskom trgu postavljene su i drvene kućice u sklopu bazara “Zimska čalorija”, gdje se posjetiteljima nudi raznovrstan izbor hrane i pića. Bazar će biti otvoren sve do 7. januara, odnosno pravoslavnog Božića.


(TIP/Izvor: Faktor.ba/Autor: J.B.)

LTK INFO