Svježe vijesti:

VANDALIZAM U OŠ GNOJNICA NAIŠAO NA ŽESTOKE OSUDE DIREKTORA HALILOVIĆA I NAČELNIKA DELIĆA KAO I CIJELE JAVNOSTI


Vandalizam. Ovako neki cijene trud i rad naših učenika, istakao je direktor OŠ "Gnojnica na svom facebok profilu, te u komentaru dodao - Nakon izvršenog uviđaja od strane inspektora MUPa, dvorište je ponovno sređeno, čempresi zasađeni. Sutra se podnosi prijava za pokretanje postupka protiv počinioca.

Na ovaj sramotan čin reagovao je i načelnik općine Lukavac Dr. Edin Delić:

Vamdalizam neće.proći!Prije neki dan sam obišao ovo vrijedno djelo gnojničkih učenika. Ponovo se zahvaljujem djeci i svima koji su dali doprinos.Uz izraze gnušanja na vandalski čin primitivaca koji počupaše sadnice pozivam djecu i sve nas da se ne predajemo. Sadimo ponovo i dalje. Ne mogu oni počupati koliko dobrota naših ljudi može zasaditi.Nećemo nikoga optuživati ili prozivati dok se ne dokaže bilo šta konkretno. Ali hocemo raditi i saditi i bolje paziti.Ako fali sadnica, alata, sendviča ili neka ruka da zasadi sadnicu zovite... Pozitivno naprijed.

Podsjećamo vas na tekst objavljen prije nekoliko dana:

LUKAVAC - U dvorištu OŠ „Gnojnica“ učenici devetog razreda zasadili oko šezdeset sadnica čempresa

U povodu Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. decembra, u OŠ „Gnojnica“ je organizovana akcija sadnje sadnica čempresa. Učenici devetog razreda, zasadili su oko šezdeset sadnica u dvorištvu škole, čime će se u narednim godinama, osim vizuelnog, postići i sklad prostora i zaštita od vjetra i prašine.

Prema riječima učenika koji su učestvovali u akciji, njihov cilj je bio da osim ekološke vrijednosti, koju je akcija postigla, budu primjer mlađim učenicima za naredne aktivnosti, te da na ovaj način ostave neki trag iza sebe, u školi, u kojoj su proveli devet godina.

Općinski načelnik Edin Delić, danas je posjetio OŠ “Gnojnica“, zahvalivši se svima koji su uzeli učešća u ovoj akciji, ističući značaj aktiviranja mladih :„Veliki je značaj ove akcije, prije svega da su se mladi probudili, da su povodom Međunarodnog dana volontiranja željeli dati doprinos svojoj školi“.  Društveno odgovorno ponašanje svakog pojedinca, doprinosi boljitku društva u cjelini. Učenici iz Gnojnice su, iako mladi pokazali visok stepen osviještenosti i svoju ljubav prema školi, prema okolini.

Projekat sadnica je finansiran od strane Općine Lukavac, na zahtjev direktora ove ustanove Edina Halilovića i ekološke sekcije OŠ Gnojnica, a koji je podržao općinski načelnik Edin Delić.