Svježe vijesti:

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U POLJICU KOD MAGLAJA SMRTNO STRADALI A.J.(21) I K.M. (21)


U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na magistralnom putu M-17, u naseljenom mjestu Poljice kod Maglaja, smrtno su stradali mladići A.J., rođen 1996. godine i K.M., rođen 1996. godine, oba iz Žepča.

U višestrukom sudaru vozila sudjelovali su teretno motorno vozilo "fiat" sa nastradalim osobama, autobus marke "man", kojim je upravljao S.I., iz Maglaja, i putničko vozilo "renault", kojim je upravljao I.T. iz Maglaja.

Nakon udesa dvije teško provrijeđene osobe su prevezene na odjel za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice u Zenici radi ukazivanja ljekarske pomoći, ali su preminule od posljedica teških tjelesnih i životno ugrožavajućih povreda.

Službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su na mjestu ove nezgode izvršili uviđaj, kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Rasma Baždalić.

Nakon okončanja svih uviđajnih radnji, kao i drugih aktivnosti naloženih od tužioca, bit će poznate i utvrđene okolnosti i uzroci ove saobraćajne nesreće.

Izvor/foto:N1

LTK INFO