Svježe vijesti:

U LUKAVCU ODRŽANA SVEČANA MISA PONOĆKA


Božićna misa ponoćka održana je u katoličkim bogomoljama širom Bosne i Hercegovine, a svečanost u Župi “sv. Ante Padovanskoga” u Lukavcu, koja je okupila veliki broj vjernika predvodio je Velečasni Andrija Župarić.

Vjernici koji slave rođenje Isusa Krista, Sina Božijeg, pjevajući božićne pjesme i moleći se za zdravlje, mir i blagoslov okupili su u crkvi sv. Ante Padovanskoga  da slave rođenje Isusa Krista, Sina Božijeg, pjevajući božićne pjesme i moleći se za zdravlje, mir i blagoslov.

Početak mise, Velečasni Andrija Župarić posvetio je pokajanju:

-Okupili smo se da bismo proslavili utjelovjlenje u ljubavi Božiju. Bog postaje jedan od nas, nama u svemu jednak osim u grijehu, a jer smo grešni, jer smo slabi, na početku ove svete mise ćemo se pokajati i zamoliti Boga da nam oprosti naše grijehe.

Nakon pokajničke molitve uslijedile su pjesme i čitanje Evanđelja, a predvodeći misu,  Andrija Župarić je poručio da je Božić blagdan koji okuplja porodicu i kada su katolici ispunjeni ljubavlju i mirom jedni prema drugima.

Nakon molitvi uslijedila je sveta pričest vjernika koji to zaslužuju i završni misni obred, a Velečasni Andrija Župarić pozvao je vjernika na Svetu Misu u ponedjeljak u 11 sati.
Izvor/foto/video: Lukavacki.ba /YouTube

LTK INFO