Svježe vijesti:

SPRIJEČENA TUČA NA SJEDNICI OV STARI GRAD


Trenutak kada su vijećnici spriječili Stojnića i Trbovića da se fizički obračunaju 

Sjednicu Općinskog vijeća (OV) Stari Grad jučer je obilježila žustra svađa između vijećnika Amara Trbovića i Denisa Stojnića, koji su nekoliko puta zloupotrijebili govornicu da bi raspravljali o svojim ličnim problemima i sukobima koje imaju odranije, a u vezi s unajmljivanjem općinskih poslovnih prostora. 

Kratki prekid

Zbog usijane atmosfere sjednica je u jednom momentu morala biti prekinuta. Međutim, nakon što je dopredsjedavajući Irfan Čengić dao pauzu, Stojnić i Trbović nastavili su svađu te je u jednom trenutku skoro došlo do tuče dvojice kolega, ali su ih u tome spriječili ostali vijećnici.

Nakon što su se strasti smirile, sjednica je nastavljena, međutim, Stojnić ju je napustio.

- Već duže vrijeme vijećnik Stojnić lične probleme koje ima s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem pokušava rješavati na sjednicama OV. Mi se tome protivimo jer nas bez potrebe zamara - kazao je Trbović.

Stojnić je odbacio optužbe na svoj račun, tvrdeći da ga je Hadžibajrić prevario te da zato svoje probleme javno iznosi na sjednicama Vijeća.

Jučerašnju sjednicu obilježilo je i okupljanje više od 200 radnika GRAS-a ispred Općine, koji su kasnije prisustvovali zasjedanju. Oni su, naime, došli da pruže podršku upravniku GRAS-a Harisu Gušiću, koji se obratio vijećnicima, a povodom propale kupovine minibusa. Za njihovu nabavku Općina je dala 700.000 maraka.

- Vozila su trebala početkom novembra već biti na ulicama u padinskim naseljima. Međutim, za njihovu nabavku tender će ponovo morati biti raspisan, po hitnom postupku - kazao je Gušić.

Raspisati tender

On je pojasnio da je i prva nabavka bila provedena po zakonu, da je bio raspisan javni poziv, na koji su se prijavile dvije firme, te da su oni izabrali povoljniju. No, zbog žalbe druge firme s time se moralo stati.

Na sjednici su vijećnici jednoglasno usvojili rebalans budžeta za 2017. u iznosu od 27.737.330 KM.

Ne davati poslovne prostore za male pare 

S dnevnog reda zbog dorade materijala povučena je odluka o iznajmljivanju poslovnih prostora. Kako nam je pojasnio vijećnik Seid Škaljić, općinski budžet najviše se puni njihovim iznajmljivanjem - čak 60 posto. Zato on smatra da se tim problemom treba ozbiljnije pozabaviti te ne dozvoliti da se kvadrat prostora iznajmljuje za male pare.


Izvor/foto:Avaz.ba

LTK INFO