Svježe vijesti:

Sindikati za ponedjeljak najavili dolazak 2.000 policajaca pred zgradu Vlade FBiH


-Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH u saradnji sa drugim policijskim sindikatima - Savezom sindikata policije i uposlenika u MUP-ovima FBIH, Sindikatom službenika FMUP-a i Savezom policijskih sindikata u organima BiH - održat će 18.12.2017. godine sa početkom u 12 sati pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu mirno protestno okupljanje.
To će se desiti s obzirom na to da sa Vladom FBiH nije postignuto adekvatno rješenje u pogledu Prijedloga Zakona o PIO Federacije BiH. -Iz policijskih sindikata žele upoznati javnost da se niko iz Vlade nije odazvao na poziv na sastanak još od momenta kako je usvojen Nacrt zakona o PIO u oba doma Parlamenta FBIH.
 Konkretno, premijer Vlade FBiH i ministar unutarnjih poslova, kao i direktor Zavoda PIO, nisu odgovorili na dopis koji im je upućen. -Zato će, iz policijskih sindikata smatraju, ova Vlada ostati upamćena po tome što je sama sebi dozivala na proteste penzionere, a dobila na protestima policiju. Kako kažu, policija je primorana da izađe na ulicu zbog takvog odnosa i izostanka neophodne volje za adekvatnim zakonskim rješenjima.

-Na ulici se očekuje blizu 2.000 policijskih službenika iz cijele Federacije i policijskih agencija sa državnog nivoa.

-Podsjećamo, proračuni sindikata policije govore kako će policijskim službenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine penzije biti manje za 30 posto prema Nacrtu zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Izvor/foto:klix.ba

LTK INFO