Svježe vijesti:

PREDSTAVLJAMO KLUB BORILAČKIH SPORTOVA "RADNIČKI" LUKAVAC


Klub borilačkih sportova „Radnički“ Lukavac osnovan je u Martu mjesecu 2017. Klub je osnovan sa ciljem promovisanja tradicionalnih i modernih borilačkih vještina. Bavimo se treniranjem i izučavanjem tradicionalne Japanske Ju-Jitse i Kick Boxinga, a i aktivni su članovi WAKO saveza (najbrojniji europski kick boxing savez).

Klub broji oko 50 članova, a ima 20 aktivnih takmičara u Kick Boxingu. Zanimljiva sportska priča i entuzijazam prati ovaj klub, naime trener  održava treninge bez ikakve financijske naknade,a isto važi i za sve clanove uprave kluba.

Klub se finansira isključivo od mjesečnih članarina koje su transparentno raspoređene u cilju pravljenja što boljih uslova za same članove kluba.

Članarine su oslobođene sve djevojke, svi članovi iz socijalno ugroženih porodica te svi članovi iz Šehidski porodica.

Zanimljivo je  istaći da takmičare odlazak na takmičenja košta 0 KM jer klub snosi sve troškove od hrane, prevoza ,kotizacije itd.  „Radnički“ je također organizovao besplatan dvodnevni trening kamp za sve članove kluba u Septembru.

Ono sto Radnički čini drugačijim od ostalih klubova je konstantno organizovanje seminara za svoje članstvo, sa ciljem usvajanja novih znanja, pa tako su u ovom kratkom roku na svom tatamiju imali priliku da vide neke od najvećih sportskih imena iz oblasti Ju Jitsua i Kick Boxinga u BIH.

Uprkos nedostatku sredstava koja su potrebna za trenažni postupak i za daljne rezultate takmičari su za nepunih 10 mjeseci od kako klub postoji donijeli u Lukavac preko 50 medalja sa najjačih kick boxing turnira u Bosni i Hercegovini.

Plan za slijedeću godinu je pridruživanje i Ju Jitsu Savezu Bosne i Hercegovine učešće u takmičenjima iz Combat JuJitsua. Time bi postali jedini klub koji se bori u dvije totalno različite Borilačke Vještine.

Moto KBS „RADNICKI“ je : „Jedan manje na ulici, jedan više u Ringu“ !


U toku je prijem i upis novih članova. Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 061 941 390 Goran Kerošević ili kontaktirati preko facebook profila: https://www.facebook.com/gox.tz

Za više informacija posjetite oficijalnu stranicu   KBS "Radnički" Lukavac
LTK INFO