Svježe vijesti:

POZIVNICA MJEŠTANIMA PROKOSOVIĆA, BIKODŽA, MOSOROVCA, BABICA I CIJELE OPĆINE LUKAVAC


Poštovani mještani Mjesnih zajednica Prokosovići, Bikodže, Mosorovac, Babice a i svih drugih MZ čija djeca ili unuci pohađaju JU "OŠ Prokosovići", koristimo ovu divnu priliku da vas pozovemo na svečanost koju u znak zahvalnosti organizuju učenici OŠ Prokosovići uz pomoć roditelja i nastavnog kadra ove ustanove.

JU OŠ „Prokosovići“ u Prokosovićima  22. decembra u 13:00 sati organizuje zajedničko druženje i proslavu uspjeno završene II faze zagovaračkog projketa „Zamjena stolarije na objektu centralne škole u Prokosovićima“. Učenici će sa svojim nastavnicima i roditeljima izraditi učeničke radove, koji će biti izloženi i prodavani na bazaru. Prikupljena sredstva od prodajnog bazara će biti uplaćena na Fondaciju tuzlanske zajednice   za nastavak realizacije III faze – zamjene stolarije. Ovom prilikom učenici i zaposlenici žele da se zahvale donatorima i svima onima koji su nam u ovoj godini izašli u susret i unaprijedili odgojno obrazovni rad u našoj školi.   

Očekuje se dolazak brojnih gostiju ali i ljudi koji su svojim radom i donacijama pomogli da se privede kraju druga faza projekta zamjene stolarije na ovoj školsko-obrazovnoj ustanovi. Ali i onih koji su svojim radom, zalaganjem pa i finansijama omogućili ostvarenje još nekih projekata poput izrade školskih ormarića za učenike, kao i tapaciranja đačkih stolica.

Pored zahvalnosti, imate priliku i lično učestvovati u humanitarnoj akciji za provođenje treće faze zamjene stolarije u OŠ Prokosovići kupovinom nekog od brojnih proizvoda koje su izradili svojeručno učenici škole.

Pored nekoliko ministara iz Vlade Tuzlanskog kantona, svoj dolazak potvrdio je i načelnik općine Lukavac Dr. Edin Delić, koji će se pored ostalih obratiti prisutnima. Naravno nezaobilazno ime je ime čovjeka koji je svojim zalaganjem i angažmanom doprinio mnogo da ovaj projekat uspije, predsjednik vijeća MZ Prokosovići gospodin Nedim Omerdić. Brojna udruženja građana na čelu sa "Vijećem roditelja" škole. Menadžment škole sa nastavnim kadrom te brojni sudionici ovog značajnog projekta za naše osnovce od kojih ću još izdvojiti imena gospodina Nisada Avdiće i Ekrema ef. Brigića, kao i Fondacija tuzlanske zajednice koja je neizostavan dio svi ostvarenih projekata.

Svi građani općine Lukavac su dobro došli. Čekamo vas, da skupa proslavimo ovaj značajan dan za nas.

Dobro nam došli!!!

Učenici i menadžment OŠ Prokosovići
LTK INFO