Svježe vijesti:

PODJELA PAKETIĆA U LUKAVAČKOM OBDANIŠTU - "Zahvaljujem se načelniku Deliću i Općini Lukavac koja je ove godine obezbijedila i omogućila da sva djeca dobiju paketiće i da osjete radost novogodišnjih praznika“.


Danas je općinski načelnik Edin Delić posjetio JU Dječije obdanište u Lukavcu, kojom prilikom je upriličena podjela više od 150 novogodišnjih paketića za svu djecu koja pohađaju ovu ustanovu.

Načelnik Delić je iskazao zadovoljstvo zbog današnje posjete ovoj predškolskoj ustanovi, istakavši značaj brige o djeci i mladima: „Danas smo ovdje radi podjele paketića u obdaništu, a sutra i u narednim danima ćemo podijeliti paketiće prvačićima, djeci iz socijalno ugroženih porodica i djeci iz porodica koje su se javile po drugim osnovama i koje svojim mališanima, ne mogu tu radost priuštiti.Cilj nam je da barem sa paketićem pokušamo doći do svakog djeteta i da ga barem koliko toliko obradujemo. Osim ovih paketića, mi smo obdaništu i djeci osigurali najljepši poklon – ugradnju filtera za prečišćavanje vode u obdaništu. Analize su pokazale da je voda u kvalitetu vode za piće, projekat je u cjelosti finansirala Općina Lukavac i to je dio naše brige o djeci i mladima. Najispravnije odluke koje donosimo su one koje su donešene u njihovu korist i što su mlađi, što se više trudimo, to ima veći značaj“.

Direktor JU Dječije obdanište Nešad Ušanović je izrazio zahvalnost Općini Lukavac i načelniku Deliću, koji su, uz ostale, doprinijeli da djeca osjete radost novogodišnjih praznika:„Ovo je veoma značajan dan pred novogodišnje praznike i dan dječije radosti, kada će se djeca koja borave u našem obdaništu obradovati paketićima i dolasku Djeda mraza koji će lično uručiti paketiće svim mališanima koji borave u obdaništu. Zahvaljujem se načelniku i Općini Lukavac koja je ove godine obezbijedila i omogućila da sva djeca dobiju paketiće i da osjete radost novogodišnjih praznika“.


LTK INFO