Svježe vijesti:

OPĆINA LUKAVAC - „Zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini“


U općinskoj sali za sastanke: Drugi krug edukacije u okviru projekta: „Zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini“
Danas je u općinskoj sali za sastanke, održan drugi krug edukacija u sklopu projekta „Zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini“. Projekat je podržan od Vlade Švicarske, a implementira ga Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini, a provodi se na području tri općine u Bosni i Hercegovini. Nakon prethodnog kruga edukacije, koja je obuhvatala module „Ruralni turizam“ i „Brend bh. selo“, danas je na dnevnom redu bio „Biznis plan“ i „Izrada biznis ideja“. U toku radionice, svaki učesnik je dobio priliku da napravi biznis plan svog domaćinstva, što će se sigurno pokazati korisnim, jer će imati priliku pokazati na vlastitom primjeru kako da rade u narednom periodu.

„U sklopu projekta zajedno učinimo život boljim u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Švicarska Vlada i implementira Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini, danas u Općini Lukavac imamo edukacije na temu „Biznis plan“. Imamo predavače koji će svim učesnicima približiti kako i na koji način oni trebaju i mogu da rade. Ovo je projekat koji Unija provodi na području općina Bihać, Čapljina i Lukavac. Nadamo se da će projekat biti uspješan. Projektom je predviđeno da u svakoj od ovih općina bude po 5 porodica, nama se prijavio puno veći broj, što nam pokazuje koliko su ljudi zainteresovani, što je nama posebno drago.Mi se nadamo da ćr današnja edukacija biti uspješna, mi smo u kontaktu sa ljudima koji su povezani sa svijetom ekonomije, kako bismo što bolje učesnicima radionice objasnili ove teme“, istakla je Jelena Tambur, terenski koordinator u Uniji za održivi povratak.

Cilj projekta je smanjenje osnovnih uzroka migracija kroz ekonomsko jačanje stanovnika ruralnih lokalnih zajednica i poboljšanje uslova života kroz samozapošljavanje u ruralnom turizmu.

LTK INFO / Općina Lukavac