Svježe vijesti:

IZVUČENO BEŽIVOTNO TIJELO IZ RIJEKE BOSNE


-Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona oglasilo se danas nakon pronalaska beživotnog tijela nepoznatog muškarca u rijeci Bosna u blizini Visokog.

-Kako piše u saopštenju, danas u 11,15 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena od strane građana, da je u mjestu Čekrekčije, u rijeci Bosni, zapaženo beživotno tijelo. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeni lokalitet su upućeni policijski službenici koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

-O događaju je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Policijske stanice Visoko izašao na lice mjesta.

-Od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Visoko je izvučeno tijelo muške osobe na obalu rijeke Bosne. Nakon izvršenog uviđaja, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu JKP “Gradska groblja” Visoko, gdje će biti izvršena identifikacija i obdukcija, saopšteno je.

-Nezvanično, radi se o Irhanu Foči koji je pao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Izvor/foto:N1

LTK INFO