Svježe vijesti:

"INTERES NARODA IZNAD MANDATA"; Povjerenstvo KO DF TK pokrenulo inicijativu za isključenje iz stranke zastupnica DF-a u Skupštini TK – Lejle Didik Sarajlić i Nedžade Avdić


-Povjerenstvo KO Demokratske fronte TK pokrenulo je inicijativu za isključenje iz stranke zastupnica Demokratske fronte u Skupštini TK – Lejle Didik Sarajlić i  Nedžade Avdić.

˝U posljednjih osam mjeseci navedene zastupnice, u političkom i javnom životu, te unutar institucija sistema djelovale su isključivo u privatnom aranžmanu i po vlastitom nahođenju nerijetko podržavajući, iz njima poznatih razloga, skupštinsku većinu koju predvodi SDA u donošenju ključnih odluka – kao što je to bio slučaj na posljednjoj sjednici Skupštine TK.

-Imenovane osobe pri tome su, iz nepoznatih razloga, djelovale protivno zvaničnim stavovima organa stranke. Ovom prilikom želimo informisati javnost da svaka dalja radnja i/ili zauzeti stav navedenih osoba u funkciji zastupnica Skupštine TK ne predstavlja službeni stav organa Demokratske fronte, nego isključivo njihov privatni akt – kao što je to bio slučaj i u periodu od posljednjih osam mjeseci˝, saopšteno je iz KO DF TK.

Izvor/foto:TIP

LTK INFO