Svježe vijesti:

GRAĐANI OPĆINE LUKAVAC PITAJU - ZAŠTO ELEKTRODISTRIBUCIJA LUKAVAC NE VRŠI ČEŠĆU I PRAVOVREMENU REKONSTRUKCIJU MREŽE


Brojni upiti i pritužbe došli su na adresu naše redakcije tokom perioda padavina prvog većeg snijega, kao i snažnog vjetra, par dana kasnije, zbog velikog broja naselja općine Lukavac koja su ostala bez El. energije.

Možemo primjetiti da Tuzla, Srebrenik, Gračanica, Gradačac itd. skoro svakodnevno vrše rekonstrukciju elektrodistributivne mreže, ali ne i Elektrodistribucija Lukavac.

Mada je evidentno da je elektrodistributivna mreža na općini Lukavac u jako lošem stanju, a pokazatelji su nestanci struje u širem području usljed bilo kakvih vremenskih neprilika, ELektrodistribucija Lukavac vrlo rijetko vrši plansku rekonstrukciju distributivne mreže.

Naravno nije naše da se uplićemo u plan radova ove ustanove, ali na apel građana koristimo priliku da sugerišemo nadležnima da, obzirom da je sam kraj godine te da je ovo period kada se prave planovi potražnje finansijskih sredstava za planirane projekte u idućoj godini, koristimo priliku da sugerišemo kako je potrebno pristupiti širem pregledu elektrodistributivne mreže, te izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju koja bi se implementirala tokom proljetnog i ljetnog perioda naredne godine. 

Ova sugestija je zbog dobrobiti svih građana općine Lukavac, ali i samih izvršioca zaposlenih u Elektrodistribuciji Lukavac, koji po nemogućim vremenskim uslovima otklanjaju nedostatke koji su se mogli predvidjeti i riješiti u normalnijim uslovima ljetnog perioda. 

Takođe planski zastoji u isporuci električne energije tokom zimskog perioda, a zbog rekonstrukcije, neprikladni su, obzirom da znamo da veliki broj stanovništva po Mjesnim zajednicama koristi centralno grijanje koje je vezano za el. energiju, te time pored nedostatka struje izaziva i nedostatak grijanja.

Nadamo se kako će molba građana naići na razumijevanje nadležnih u Elektrodistribuciji Lukavac, te da će poduzeti aktivnosti u skladu sa potrebama svojih potrošača,

Unaprijed Hvala.

LTK INFO