Svježe vijesti:

DA LI VAS JE SRAM ISMIJAVATI I POLITIZIRATI SOCIJALNE POTREBE LUKAVAČKE DJECE


Poslednjih dana se u svim medijima pojavljuje vijest o "SVEČANOM" otvaranju prve dječije javne kuhinje u BIH u Lukavcu.

Kako možemo primijetiti ovo "svečano" zapalo je za oko brojnim uticajnim medijima i ljudima, koji sada "gotovom djetetu žele bit baba".Tko je sinoć na televiziji N1 polemisano o tom događaju, danas je u Dnevnom Avazu osvanuo naslov na naslovnoj stranici: Sramotno: Uz otvaranje javne kuhinje - DJECA NA KAZANU A VLAST SE ČASTI LUKSUZNIM AUTIMA.


Da vas pitamo gospodo, koliko vas je posjetilo Lukavac. Koliko vas je upoznalo tu dječicu koju ismijavate i pokušavate skupljati jeftine političke pojene na njihov račun, ne obazirući se na gladna usta koja vape. Mislite li da je narod glup i da ne zna da su upravo ta djeca žrtve vaše i vaših politika. Čestitam vam, 22 godine nakon rata vam je trebalo da nas dovedete u stanje socijalne potrebe u kojoj jesmo, pa da se ponosimo time što imamo priliku odvojiti od svojih usta i nahraniti djecu koja istinski imaju potrebu za tim. Naravno ni sam ne opravdavam to što se moralo izaći sa ovim projektom, ali ne zaboravite da "narod zna" da ste upravo vi za to krivi. SVI VI koji ste dotjerali ovu djecu i ove "HEROJE" iz lukavačkog Udruženje altruista “Ruke prijateljstva” da se usude na ovakav očajnički čin. Pravite sadaka državu koja samo sadaku moli dok se vi enormno bogatite. Moja, naša, narodna djeca zbog vas nemaju šta da jedu.

NEKA VAS SE BUDE STID POGLEDATI U OGLEDALO JER ĆETE VIDJETI ČUDOVIŠTE
Pogledajte ovoj djeci u oči:U tekstu u Avazu se proziva i Općina Lukavac o svojoj rastrošnosti. Kao prvo Općina Lukavac nije socijalna institucija. Kao drugo proziva se za trošenje u zgradu općine koje je ranije pripremljeno i ostvareno u toku jedne godine i jednog budžeta. Volila kupljena u toku iste godine, ali ne samo općinska, sredstva su obezbijeđena i za novo sanitetsko vozilo i brojne druge projekte i potrebe naroda.

A GDJE JE PREDHODNIH 12 GODINA

Iskreno ne znam koliki budžeti su bili, ali vodeći se ovogodišnjim budžetom 12 godina x 22.000.000 = 264.000.000. Pitam vas koliko ste privatnih džipova od ovih para kupili, a koliko ste od toga gladne djece nahranili. Na fotografijama pogledajte dio voznog parka koji ste ostavili općinskim službama feliciju i općinskom načelniku kako rekoste Audi A4, ne pominjući da je u neispravnom stanju i da se načelnik općine vozio privatnim autom ne želeći da nastrada ni on ni općinski službenik ( vozač ).
Još da vas pitam, koji ozbiljan ulagač bi došao potpisati ugovor o kapitalnom ulaganju na našoj općini i otvaranju novih radnih mijesta u zgradi općine koju ste ostavili i koji bi ozbiljan ulagač razgovarao sa načelnikom općine koji kasni na sastanak zbog neispravnosti vozila kojim se vozi,a  zbog zastarjelosti.

Upravo ovo su razlozi zbog kojih nema posla za roditelje ove djece na našoj općini i osnove za bolju budućnost u koju ne lagano, već krupnim koracima gazimo skupa sa, u tekstu pominjanim načelnikom općine Lukavac Dr. Edinom Delićem.

Dodat ću još jučerašnji vlastiti komentar:
Apsolutno sam saglasan sa izjavom kolege Dine Osmanovića. Dječija javna kuhinja možda i jeste nešto što je potrebno Lukavcu, ali nikako ne služi na čast, da bi se moglo hvaliti ovakvom ustanovom. Zajedno pronađimo način i mogućnost da se roditelji i staratelji ove djece mogu brinuti o njima.
Admir Memić

Neka od vozila općinskih službenika koja ste ostavili za sobom ( na žalost nemamo fotografiju Audija A4)Općina Lukavac NEKAD


Općina Lukavac SAD

LTK INFO