Svježe vijesti:

BIKODŽE - Rekonstrukcija krova na objektu NK „Sloga“Bikodže


Posjeta općinskog načelnika Delića MZ Bikodže: Rekonstrukcija krova na objektu NK „Sloga“Bikodže

Načelnik Općine Lukavac, Edin Delić,  danas je posjetio Mjesnu zajednicu Bikodže gdje je obišao radove na rekonstrukciji krova na objektu  Nogometnog kluba “Sloga”,Bikodže.

Načelnik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo i zbog učešća mještana u ovoj akciji, a koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove inicijative.

„Općina  je u okviru javnog poziva kojeg je uputila MZ-a, nevladinim organizacijama i ostalim  za   dodjelu  građevinskog  materijala   za   lokalne   akcije,   koje   se mogu   organizovati   za   popravljanje   uslova   građana   u   zajednicama, pružila priliku za apliciranje. Tako je i NK „Sloga“ iz Bikodža dodijeljen materijal  za   rekonstrukciju  krova  svlačionice   ovog   nogometnog   kluba. Lijepo je što će ovo biti renoviran objekat, što će biti u funkciji, a meni je najznačajnije   da   ovdje   vidim   Bikodžane,   građane   ove   MZ-e,   da   oni svojim   radom   doprinose   realizaciji   ove   inicijative.   Suština   je   da aktiviramo građane MZ-e, da sa manje novaca postignemo više“.

Prema riječima Damira Subašića, sekretara NK “Sloga”, ova inicijativa krenula je s ciljem poboljšanja infrastrukture ali i uslova rada samog kluba, a u akciju su se, pored donatora, uključili i mještani.

“Preko   naše   lokalne   grupe   za   razvoj, uputili smo zahtjev prema Fondaciji tuzlanske zajednice od kojih smo i dobili prva inicijativna sredstva. Renovirali smo prizemlje svlačionice, za domaće fudbalere, za gostujuće, za ekonoma, delegata i sudiju. Mi smo uspjeli ozidati sprat zahvaljujući donatorima, mještanima, te smo krajem septembra proslijedili i zahtjev za materijal za krov. Znali smo da nam treba 7.000 do 8000 KM. Nismo to mogli sakupiti, kazao je Subašić, te dodao kako će se radovi na unutrašnjosti nastaviti i u narednom periodu.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice onima koji su zaslužni za realizaciju jedne ovakve inicijative.
-----------------------------
P.S.
SVAKA ČAST BIKODŽANI. NAZIV VAŠEG KLUBA "SLOGA" JE OPRAVDAN, I VIDI SE DA SLOGOM POSTIŽETE VELIKE REZULTATE. ČESTITKE OD SRCA.


LTK INFO