Svježe vijesti:

U OŠ „Prokosovići“održano 20. takmičenje „Opasnost od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava“


Danas je u OŠ “Prokosovići“, održano 20. takmičenje „Opasnost od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava“ u organizaciji Crvenog krsta/križa Općine Lukavac, uz učešće osam ekipa sa 24 učesnika, koji su učenici osnovnih škola sa područja lukavačke općine.

Ovo takmičenje se organizuje sa ciljem da kod učenika razvije svijest o opasnostima od mina i na taj način umanji posljedice rata, da zaštiti živote djece, da smanji radoznalost u odnosu na opasne predmete i oružja, te razvije averziju prema oružju, sumnjivim predmetima i neispitanim ugroženim područjima. Jedan od ciljeva je da učenici i na ovaj način daju poruke o opasnostima od mina djeci BiH i svijeta, kao i onima koji proizvode i upotrebljavaju mine, ali i promoviranje aktivista Crvenog krsta/križa Općine Lukavac, ali i učenika i nastavnika koji su u toku godine postigli zavidne rezultate u nastavnom procesu i vanastavnim aktivnostima.

Takmičare će ocjenjivati žiri u sastavu: Sejfo Halimović, predsjednik žirija, te članovi Hasan Huskić i Kasim Softić, članovi.

Općina Lukavac
LTK INFO