Svježe vijesti:

Tuzla/Video-Foto: Borac Armije RBiH, ratni vojni invalid, Boro Petrović 17 zimu dočekuje u kontejneru bez struje, vode, ogrijeva!


Teško je početi priču o Bori Petroviću, ratnom vojnom invalidu sa procentom od 60%, čovjeku, borcu Armije R BiH koji evo već sedamnaestu zimu dočekuje u kontejneru.Sve ove godine mirni i tihi čovjek, Boro Petrović živio je skriven od svjetla grada, tiho, mirno, nečujno i nenametljivo. Živio je kako samo on zna i umije.

U organizaciji Ratnih vojnih invalida Tuzla kažu da ga imaju u evidenciji ali da se nikada nije obratio za bilo kakav vid pomoći.Za njega su kažu čuli od nekih njegovih saboraca i zajedno sa njima posjetili Boru Petrovića na kopu jezera Šićki Brod gdje živi i danas bez struje, vode, ogrijeva.

“Ovo je čovjek koji nam se nikada nije obratio za pomoć, za njegovo stanje smo čuli od nekih njegovih saboraca i to je bilo dovoljno da ga posjetimo. Kažu da je bio i gladan i žedan, ali ponos Bore Petrovića svih ovih godina jači i od gladi i žeđi i teških zima koje je ovdje preživljavao.Danas smo za našeg saborca obezbijedili hranu, lijekove i osnovne potrebštine, kupili smo mu i peć za grijanje koju vjerovali ili ne nije imao.Od danas, kada znamo za ovaj slučaj krećemo u akciju da se naš saborac i stambeno i socijalno riješi, onoliko koliko mi možemo kao organizacija a imamo dobru saradnju i sa gradskim i kantonalnim vlastima pa ne sumnjam da ćemo vrlo brzo riješiti Borine probleme” – rekao nam je Nihad Bukvić, predsjednik ORVI Grada Tuzla.

Izvor/foto/video:TIP/YouTube
LTK - INFO