Svježe vijesti:

Predstava "Pustolovine veselog lutka nešutka”: Slijede nastupi u Lukavcu, Tuzli i Živinicama


-TuzlarijePredstava za djecu Pustolovine veselog lutka nešutka nakon brojnih igranja i nastupanja na festivalima, svoj životni put nastavlja 30.11.2017. godine za najmlađu publiku tj. mališane u Lukavcu. A potom će svoja igranja nastaviti u Tuzli i Lukavcu.

-Tako će mališani još jednom moći da uživaju u samo nekim od brojnih dogodovština njihovog glavnog junaka simpatičnog pričalice Lutka nešutka.

-U predstavi igra Elmir Krivalić a rađena je po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka Jugovića a u produkciji Gradskog pozorišta Živinice.

-Riječ je o izuzetno zanimljivom ostvarenju za djecu, a osim Elmira Krivalića koji igra u predstavi u projektu još učestvuju, Zlatko Jugović koji potpisuje režiju, Scenografiju su radili Adis Šabanović i Suad Avdagić, dok je Izvršni producent predstave Aldin Ismić.

-Ova predstava je 2016 godine na Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu osvojila Specijalnu nagradu za njegovanje pripovjedačkog teatra, te od tada pa sve do dana današnjeg nije prestala da uveseljava mališane širom BiH.

-Predstava je namijenski rađena za kategogiju najmlađeg uzrasta odnosno za učenike nižih razreda osnovnih škola i vrtića odnosno obdaništa, a govori o pustolovinama glavnog lika Lutka Nešutka, koji predstavlja simpatičnog lutalicu, koji putujući tragom dječije mašte, vodi nas do raznoraznih poznatih i manje poznatih bajki.
(tuzlarije.net) 

LTK INFO