Svježe vijesti:

NISU SAMO VRIJEDNI, NEGO SU I HUMANI "RESPECT" h


Još jedna lijepa i nadasve humana priča u režiji je Vijeća MZ Prokosovići i predsjednika Nedima Omerdića, a ovako lijepe i pozitivne geste svakako su vrijedne pažnje javnosti i zaslužuju biti pomenute.

I ova priča je vezana za našu mještanku Sanelu Aljukić, koja boluje od vrlo teškog oblika epilepsije. te smo u skorije vrijeme pisali o odlasku na liječenje u Novi Sad, koje im je finansijski omogućila naša neponovljiva Mevliha De Los Santos.

MEVLIHA DE LOS SANTOS - IMA LI KRAJA TVOJOJ HUMANOSTI I DOBROTI

Nekim drugim povodom sam se sreo sa Nedimom, i ispričam mu ovu priču oko Mevlihe i Novog Sada, na šta mi je rekao:

"Mimo tog liječenja i terapije Sanela ima ogromne troškove u lijekovima. I mi joj želimo pomoći u tom dijelu da lakše prevaziđu period do i posle terapije" te me zamolio da im prenesem da dođu kako bi im uručio finansijsku donaciju.

U daljem razgovoru Nedim mi je objasnio da je do sada ne mali broj puta i privatno preko rođaka iz Njemačke nabavljao lijekove za Sanelu, a Mjesna zajednica i u prošlom i u ovom sazivu nekoliko je puta izlazila u susret i pomogla da lakše prevaziđu ogromne finansijske probleme.


Sanela se trenutno nalazi na terapiji u Novom sadu, međutim po preporuci Dr Tasića, potrebno je da ponovo dođe najkasnije do 18.12.2017. godine. Iskreno ne znam, koliko ih je do sada koštalo i da li će biti u mogućnosti ponovo otići na drugu terapiju.Postoji mogućnost da budemo prinuđeni obratiti se i široj javnosti. U među vremenu, ako nekoga srce povuče te ako želi postati dio ove humane priče i pomoći, vrata su širom otvorena. Javite se.


Vijeće MZ Prokosovići u saradnji sa ostalima već ovaj vikend nastavlja svoju priču na radovima u JU OŠ Prokosovići, ali kreću i radovi na uređenju Velike sale u Domu kulture. O ovome će svakako biti govora u narednim danima, a vi gospodo na gestu za našu Sanelu i na svim ostalim radovima za bolji život u našoj MZ zaslužujete jedno veliko

"HVALA I RESPECT" h


Admir M.
LTK INFO