Weather (state,county)

Svježe vijesti:

SARADNJA OPĆINE LUKAVAC I UNHCR-a - OPĆINA BOGATIJA ZA NOVE RAČUNARE SA UREDSKOM OPREMOM

Danas je u sali za sastanke Općine Lukavac, općinski načelnik Edin Delić potpisao Ugovor o preuzimanju računara sa uredskom opremom za Općinu Lukavac, u okviru projekta „Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima i podrška UNHCR-u u upravljanju podacima“.

Da je svaka pomoć dobrodošla, naročito administraciji koja je u vršenju svojih obaveza direktno vezana za poslove raseljenih lica i povratnika, istakao je načelnik Delić: „Svaka donacija Općini Lukavac je značajna. Obzirom da je administracija, a i naša lokalna zajednica prostor u kojem treba mnogo toga promijeniti i unaprijediti i najmanja sitnica nama puno znači. Ovo je namijenjeno za dva radna mjesta, prije svega administratorima koji rade poslove za potrebe raseljenih i izbjeglih lica i povratnika, koji do sada nisu imali adekvatnu opremu. Ovo je briga koju Hilsfwerk pokazuje za ovu populaciju. Mi smo već realizirali par zajedničkih i vrlo vrijednih aktivnosti što pokazuje i njihovu i našu spremnost da u tom smislu radimo, što je moguće više i bolje. Administratore koji će raditi na ovoj opremi pozivam, da im ova donacija bude vjetar u jedra, te smatram da će u boljem i kvalitetnijem angažmanu pomoći povratničkim, izbjegličkim porodicama i raseljenim licima“, kazao je načelnik Delić.


Vrijednost opreme koju je donirao UNHCR, iznosi 5.300 KM, a implementator projekta „Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima i podrška UNHCR-u“ je Hilfswerk Austria International, koji će organizovati i obuku za rad na računarima i unošenje podataka u bazu podataka za predstavnike općina koji rade na poslovima raseljenih lica i povratka.Općina Lukavac

LTK INFO