Weather (state,county)

Svježe vijesti:

IZVOĐENJE RADOVA NA IZGRADNJI TIPSKIH KUĆA ZA PORODICE TOKIĆ I SAVIČIĆ U TOKU

-Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica doniralo je građevinski materijal za izgradnju tipskih kuća za dvije porodice sa naše općine. U pitanju su porodice Šemse Tokić iz MZ Turija i Mirjane Savičić iz MZ Brijesnica Donja (Rosulje).


-Općina Lukavac je podržala i  sufinansirala ovaj projekat sa namjenskim sredstvima za troškove izvođenja radova u iznosu od 5000 KM za svaku od porodica, odnosno za angažovanje potrebnih radnika, s obzirom na to da su u pitanju teži socijalni slučajevi i da korisnici bez dodatnih novčanih sredstava ne bi mogli upotrijebiti donirani građevinski materijal.

-Općinski načelnik je sa predstavnicima nadležnih općinskih službi posjetio porodice Tokić i Savičić i izvršio uvid u do sada izvedene radove. Izvođenje radova je u toku, a dinamika izvođenja radova uveliko zavisi od korisnika donacije i izvođača radova.

-Federalno ministarstvo je na vrijeme dostavilo građevinski materijal ovim porodicama a i Općina Lukavac je na vrijeme obezbijedila i uplatila novčana sredstva na račune istih.


Općina Lukavac

LTK INFO