Weather (state,county)

Svježe vijesti:

“RAK DOJKE JE NEIZLJEČIV!” Doktorica iz Niša uznemirila i stručnu javnost svojim tvrdnjama! U 99% slučajeva tvrdi da je lijek tu.. Farmaceutski lobi će je razapeti radi otvaranja očiju bolesnih..Profesorica Medicinskog fakulteta u srbijanskom Nišu dr Slađana Filipović uznemirila je kako stručnu javnost tako i one koji su oboljeli od karcinoma dojke.

Doktorica je izjavila da će se ženama koje su oboljele od ove bolesti u 99 posto slučajeva kad tad pojaviti metastaze.

Gostujući u jednoj emisiji na “RTS”-a, profesorica Filipović je govoreći o karcinomu dojke rekla:

“Novom dulanom molekularnom blokadom možemo još više da produžimo taj period do dobijanja metastaza. Nažalost te metastaze u 99 posto slučajeva, kod žena sa rakom dojke će se kad tad javiti.”


Ove riječi uznemirile su veliki broj žena. Međutim, stručnjaci u oblasti onkologije i onkohirurgije demantovali su profesoricu sa niškog Univerziteta.

“Ja sam operisao profesoricu Filipović i punih 8 godina od operacije je proteklo sve uredu. Da ne budem neskroman ona je živa zahvaljujući meni i Božijoj volji. Potpuno je netačno da će se u 99 posto slučajeva kod žena oboljelih od raka dojke pojaviti metastaze. Rak dojke nije uvijek sistemska bolest. Ukoliko je rak u početnoj fazi bilo da je in situ ili mali karcinom sa mikroinvazijama i sa nezahvaćenim limfnim čvorovima to je stopostotno izlječiva bolest”, rekao je prof. dr Radan Džodić, hirurg i V.D. Direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.


Komentar profesorice Filipović možete pogledati od osmog minuta priloženog snimka:

Video:YouTube

Izvor/foto:Sehara

LTK - INFO