Weather (state,county)

Svježe vijesti:

RADNA AKCIJA U MZ GORNJE POLJICE NA UREĐENJU OKO IZVORIŠTA "UGAR"


-U radnoj akciji, kojoj se odazvalo 80-ak mještana MZ Gornje Poljice, izvršena je priprema za renoviranje pumpne stanice sa izvorišta "Ugar" i čišćenje samog lokaliteta za određenje aktivnosti koje će se sprovesti u narednim mjesecima.

- Kako nezvanično saznajemo, pored sredstava koja su namijenjena za sekundarnu mrežu, a koja nisu povučena iz prošlogodišnjeg budžeta te novih sredstava namijenjenih za te svrhe, premijer TK gosp.Bego Gutić će za renoviranje izvorišta "Ugar" (objekta, filtera prilaza zgradi i vodotoku, ograđivanja i dr.) izdvojiti dodatna novčana sredstva kako bi mještani MZ Gornje Poljice mogli zadovoljiti potrebe kućanstva.

- Predsjednik MZ Gornje Poljice, gosp. Amir Murgić je u nekoliko navrata upućivao apel mještanima na racionalno korištenje vode ali i redovno plaćanje,a kao rezultat toga, u posljednjih 7 dana imali smo REKORDAN PRIHOD od naplate za vodu.

- Ovim putem se u ime vijeća MZ iskreno zahvaljujemo svim mještanima koji su prepoznali naš rad, cilj, naše zajedništvo, koje je u ovim trenucima najbitnije. U narednom periodu, za nešto više od 2-3 mjeseca, započet će zasigurno najbitniji projekat za cijelo Poljice. Nastavak izgradnje sekundarne mreže, proširenje kapiciteta, ugradnja satova i dr. Prošlosedmična akcija je pokazala, da jedinstvom i zajedništvom mještana MZ Gornje Poljice, možemo mnogo toga učiniti boljim, kako za sebe, tako i za naše sugrađane.


Izvor/Foto/facebook; Poljice-X.com

LTK INFO