Weather (state,county)

Svježe vijesti:

PREDSTAVLJEN NOVI TRENER TUZLANSKE SLOBODENakon što je Mirsad Dedić – član stručnog štaba FK Sloboda Tuzla napustio klub sa Tušnja, prije nekoliko dana angažovan je novi trener golmana. Riječ je o tridesetdvogodišnjem Edinu Ribiću koji je ponikao i nekada igrao u Slobodi.

– Nekada sam branio i igrao za FK Sloboda. Nakon završteka igračke karijere stekao sam trenersku licencu i dobio ponudu da idem u Maleziju što sam i prihvatio. Tamo sam sa golmanima u prvoj ligi radio dvije godine. Nakon povratka u Tuzlu dobio sam ponudu Fudbalskog kluba Sloboda, koju naravno nisam mogao odbiti. Drago mi je što sam ponovo tu i nadam se da ću opravdati povjerenje predsjednika Upravnog odbora, sportskog direktora i šefa stručnog štaba, rekao je između ostalog Ribić.

Igru svoga kluba Ribić je pratio i dok je boravio u inostranstvu.

– Slobodu sam pratio i dok sam bio vani. Mislim da Sloboda ima dobru ekipu, da je dobro vođena i i da će vrlo brzo izaći iz rezultatske krize, kaže on.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović, danas se zahvalio dosadašanjem treneru golmana Mirsadu Dediću, ističući da je u proteklim godinama, svojim angažmanom, dao mnogo za ovaj klub.

– Mirsadu Dediću se zahvaljujem na dosadašnjem angažmanu u Slobodi. Hvala mu za sve što je dao za Slobodu u ime Upravnog odbora i njegovih članova, budući da smo na jednoj od sjednica imali raspravu o tome. Isto tako moram da kažem da je Mirsad Dedić veliki čovjek i veliki trener koji je puno dao Slobodi, ali je isto tako je za svoj angažman bio adekvatno plaćen, barem za ovo vrijeme dok smo mi tu. Ništa mu se ne duguje. Njegova je odluka je što je otišao u drugi klub. Još jednom da kažem, da smo mu zahvalni za sve što je do sada uradio, ali koga nema, bez njega se može i mora, zaključio je predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović, osvrčući se na situaciju oko odlaska Mirsada Dedića.

Recimo na kraju i da je mjesto trenera golmana prvobitno bilo ponuđeno nekadašnjim asovima tuzlanske Slobode Rizahu Meškoviću i Mirzi Hadžiću, koje je obradovao poziv i ponuda, ali se ovog posla nisu mogli prihvatiti zbog godina, odnosno već ranije preuzetih obaveza prema juniorima Slobode.

Izvor/foto: RTV Slon

(LTK - INFO)