Weather (state,county)

Svježe vijesti:

Održan hitan sastanak u vezi sa vodom koja se distribuira građanima općine Lukavac: Voda u lukavačkom vodovodu samo za sanitarne potrebe


Danas je sa početkom u 15 sati, održan hitan sastanak  u vezi sa stanjem sa vodom koja se distribuira građanima Lukavca. Sastanku su prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Aziz Čačković i Jozo Tunjić, te predstavnici JP „Rad“ Lukavac i Službe za inspekcijske poslove i Službe za komunalno – stambene poslove, boračko – invalidsku zaštitu i raseljena lica.

Tema sastanka je bila informacija Zavoda za javno zdravstvo TK o rezultatima fizičko – hemijske analize vode iz gradskog vodovoda, prema kojoj je sadržaj mangana približno 4 x veći od maksimalno dozvoljenog.

S tim u vezi, na sastanku su doneseni Zaključci o preduzimanju hitnih mjera, kako bi se stanje sa situacijom u vodovodu popravilo.

Urgentno se obavještavaju građani općine Lukavac, da  zbog povećanog procenta mangana, u vodi koja se distribuira građanima, da vodu mogu koristiti isključivo za sanitarne potrebe, ni u kakve druge svrhe, sve do daljnjeg, dok se stanje ne normalizira. U narednom periodu bit će poduzete sve mjere u cilju rješavanja sadašnjeg stanja sa vodom.

Nakon saznanja o prisustvu mangana u vodi, o tome je odmah obaviještena kompanija GIKIL,  koja je distibuter vode, s napomenom da se izvrše sve potrebne radnje, kako bi sadržaj mangana bio u dozvoljenim granicama.

U prilogu je zvanično obavještenje JP “Rad“ Lukavac od 1.08.2017.g. u vezi sa ovim događajem i obavijest upućena „GIKIL“-u.Izvor/Foto:Općina Lukavac

LTK INFO