Weather (state,county)

Svježe vijesti:

NAJAVA: 7. Međunarodni festival folklora ˝Dani ćaske-Puračić 2017˝KUD – "Puračić" – pod pokroviteljstvom općine Lukavac i MZ Puračić organizuje 7. Međunarodni festival folkora "DANI ĆASKE -PURAČIĆ 2017"., koji će biti održan od 10. do 13. augusta.

Na festivalu će učešće uzeti 13 kulturno umjetničkih društava iz Turske, Hrvatske, Bugarske i Bosne i Hercegovine sa preko 400 direktnih učesnika programa.


Gosti iz Turske dolaze iz općine Havsa-Edirne, sa kojom je općina Lukavac potpisala predsporazum o bratimljenju upravo zahvaljujući dugogodišnjoj kulturnoj saradnji ansambala. Na Festivalu će učešće uzeti ansambli iz Bugarske grad Smolyan i Hrvatske (Našice i Valpovo), kao i iz drugih gradova BiH (Srebrenica, Cazin, Kakanj, Modriča, Vitez, Banovići i Lukavac).


Učestvuju:

1. HAVSA BELEDIYESI HALK OYUNLARI TOPLULUĞU - EDIRNE,HAVSA – TURSKA
2. HKUD "VALPOVO 1905" Valpovo- HRVATSKA
3. HKD "IZVOR" NAŠICE – HRVATSKA
4. ,,RODOPSKA KITKA-VARBINSKI IZVORI,, Smolyan Bugarska
5. KUD "STIJENA" Cazin - BiH
6. KUD "VASO JOVANOVIĆ" SREBRENICA BiH
7. BZK "PREPOROD" VITEZ - BiH
8. KUD "FADIL DOGDIBEGOVIĆ-DIKAN" Kakanj - BiH
9. KUD "LITVA" Banovići - BiH
10. KUD "ŠEVKO AVDIĆ" MODRIČA-Tarevci - BiH
11. KUD "DEVETAK" Devetak - BiH
12. KUD "RUDAR" LUKAVAC MJESTO - BiH
13. KUD "PURAČIĆ" Puračić – organizator i domaćin festivala
Od ove godine Festival ulazi u procedure uvrštavanja u CIOFF-ov kalendar međunarodnih festivala na svjetskom nivou, s toga će na Festivalu biti prisutan član komisije CIOFF BiH koji će pratiti festivalske aktivnosti i samu otganizaciju ove manifestacije.

Video:YouTube
Izvor/foto:bhstring.ba

LTK INFO