Weather (state,county)

Svježe vijesti:

LUKAVAC - RED VOŽNJE PUTNIČKIH "VOZOVA" KOJI SAOBRAĆAJU NA RELACIJI DOBOJ - LUKAVAC - TUZLA


Željeznice Federacije BiH od 01. augusta BH Vozom će povezati Sarajevo, Tuzlu i Banju Luku. Ovo je saopćila Uprava Željeznica FBiH nakon uspješno okončanih neophodnih priprema i postignutog sporazuma sa Željeznicama RS.

 „Ovo je prvi put da Tuzla bude povezana željezničkim putničkim saobraćajem sa Banjom Lukom. Mi na ovaj način, modernim „Talgo garniturama“ povezujemo tri najveća centra u državi. Ranije smo BH Voz stavili u promet prema Zenici i Doboju, a nešto kasnije prema Mostaru i dalje prema jugu. Ostaje nam da završimo projekat elektrifikacije dijela pruge u Krajini i na taj način povežemo i Bihać sa glavnim gradom i regionalnim centrima. To bi značilo konačno i potpuno uvezivanje putničkog željezničkog saobraćaja u državi“, izjavio je Enis Džafić generalni direktor Željeznica FBiH.

 Ovim se u saobraćaj uvodi BH Voz na relaciji Sarajevo-Doboj-Banja Luka, kao i lokalni putnički vozovi na relaciji Doboj-Tuzla-Doboj, koji će ostvarivati veze sa Sarajevom i Banjom Lukom.

 Džafić dodaje da Željeznice FBiH jačaju iz dana u dan i da su u posljednjih godinu dana značajno unaprijedile usluge putničkog saobraćaja u zemlji.

 „Bez obzira na prepreke, Željeznice FBiH ostaju kičma razvoja Bosne i Hercegovine u transportno-komunikacijskom smislu. I na ovaj način, povezivanjem velikih gradova u državi, ŽFBiH na najbolji način ostvaruju svoju misiju, a to je slobodan i neometan protok ljudi i roba na cijeloj teritoriji države“, zaključio je Džafić.

 Uz povoljne cijene i vrhunski komfor BH Voza, Željeznice FBiH omogućavaju učenicima, studentima, penzionerima, novinarima i grupama povlastice uz koje će im putovanje biti još povoljnije.

 Redovna cijena karte na relaciji Sarajevo-Banja Luka je 25,80 KM (povratna 41,70 KM), na relaciji Sarajevo-Tuzla je 21,40 KM (povratna 34,60 KM), a na relaciji Tuzla- Banja Luka 20,00 KM (povratna 32,40 KM).

Red vožnje važi do 09. 12. 2017. godine
U prilogu prilagođeni redovi vožnje za stanice/stajališta TUZLA, KREKA, BOS.POLJANA, Bistarac, LUKAVAC TV., LUKAVAC, Puračić, DOBOŠNICA, Miričina i DOBOJ (objašnjenja veza u Doboju na voz za Banjaluku i Sarajevo)

Večernji voz 6609 s dolaskom u Tuzlu u 21:04h saobraća od  utorka, 1. augusta 2017. godine

Jutarnji voz 6600 s polaskom iz Tuzle u 04:52h saobraća od srijede, 2. augusta 2017. godine

Redovna cijena karte na relaciji Sarajevo-Banja Luka je 25,80 KM (povratna 41,70 KM), na relaciji Sarajevo-Tuzla je 21,40 KM (povratna 34,60 KM), a na relaciji Tuzla- Banja Luka 18,80 KM (povratna 30,50 KM).

Uz povoljne cijene i vrhunski komfor BH Voza, Željeznice FBiH omogućavaju učenicima, studentima, penzionerima, novinarima i grupama (6+) povlastice uz koje će im putovanje biti još povoljnije.

Obavezna kupovina vozne karte i rezervacije na putničkim blagajnama stanica !

Rezervacija sjedišta od 1KM se kupuje uz kartu za BH voz za Sarajevo i Banjaluku.

Više informacija o vremenima dolazaka i polazaka putnici mogu saznati u rubrici Izvod iz reda vožnje na www.zfbh.ba i www.zrs-rs.com

Informacije i na tel. 033/655-330 Sarajevo
i 053/209-009 Doboj

(LTK - INFO)