Weather (state,county)

Svježe vijesti:

LUKAVAC - BOKAVIĆI - NOVO IZLETIŠTE "SAJLA" POPRIMA KONTURE PRAVOG ODMORIŠTA ZA MJEŠTANE OPĆINE LUKAVAC


Lukavac je snagom volje građana dobio, jedno od naj atraktivnijih besplatnih izletišta nadomak grada.

Mještani MZ Bokavići su započeli akcije čisćenja na području svoje mjesne zajednice. Kada su počeli radovi na pješačkom mostu koji povezuje Bokaviće i Modrac, tako su i mještani krenuli u akciju čišćenja i uređenja ovog područja.

U početku, na akciju su se odazivali članovi šire porodice gospodina Irfana Morankića, koji je jedan od začetnika ove akcije. Kroz vrijeme, a zbog obima posla, akcije su se kontinuirano nastavile, a odaziv građana bio je sve veći. Na akcije, a i druženje nakon istih dolazili su bokavljani, modračani, lukavčani, jaruščani, kruševljani, turijani, tabačani,mještani Lukavac Mjesta, prokosovljani, članovi udruženja mladih "FOM" Lukavac, pa i sam načelnik općine Edin Delić. Predpostavljam da sam nekog izostavio, sugestije ću svakako uvažit, ne namjerno je.

Akciji su se pridružili i brojni donatori, u želji da ovo sve uspije.

Kako stara izreka kaže "Zrno po zrno, pogača, kamen po kamen palače", tako i dio pored legendarne "Sajle", novog mosta, koji opasno prijeti da postane simbolom grada Lukavac, dobiva izgled prelijepog, besplatnog odamarališta za građane naše općine, ali i turiste.

Radovi na samom mostu privode se kraju, a obližnji park je dobio betonske stolove i klupe, uređena je plaža pored rijeke spreče, u izgradnji je stabilni roštilj koji će moći koristiti građani, a kako vidimo na fotografijama, danas su postavljene i ljuljaške za naše mališane.

Ovo je jedan od pokazatelja, kako zajedništvom svih građana možemo postići mnogo, te ponovo koristim priliku da pozovem građane Općine Lukavac, da se odazivaju na slične akcije, ne osvrćući se u čijoj su režiji organizovane ne miješajući politiku u gradnju bolje životne sredine za sve nas.
Lično se želim  zahvaliti svim učesnicima ove akcije, a posebno našim mještanima Bokavića uz riječi:

"NAJBOLJI SMO - BOKAVLJANI SMO"


Nesvjesno sam u naslovu ove priče dao i prijedlog za naziv samog izletišta, a mislim da je nerealno očekivati da se drugačije zove sem jednostavno: "SAJLA"

Posjetitelje molimo da obrate pažnju na otpatke, te iste pospreme za sobom, kako bi sačuvali ovu ljepotu.
Admir M.
LTK INFO