Weather (state,county)

Svježe vijesti:

Kako snimiti fotografije s odmora koje neće biti dosadne?Snimanje odličnih fotografija s ljetovanja nije jednostavno. Mnogi fotoamateri će imati velike probleme da svojim kreativnim nastojanjima zadive prijatelje, posebno ako se nađu u popularnim turističkim destinacijama ili ispred slavnih znamenitosti koje su fotografirane nebrojeno puta.

Fotografi amateri unaprijed trebaju odustati od takmičenja s profesionalcima i njihovim nagrađenim fotografijama znamenitosti i umjesto toga se fokusirati da snime nešto drugačije, savjetuje njemačko udruženje fotografa Photo-Industrieverband.

Udruženje savjetuje da se mjesta koja ćete posjetiti istraže unaprijed i prije odlaska na ‘godišnji’ osmisle kreativne ideje.

To se može učiniti pretražujući internet, ali plodnonosnije je to učiniti gledajući turističke vodiče i otisnute fotomonografije. S tim u rukama, manja je vjerojatnost da ćete prebrzo preskakati s fotografije na fotografiju, kažu stručnjaci.

Kada vam sine ideja, zapišite je, dodaju. Zajedno s bilo kojim drugim idejama o uglu snimanja, svjetlu, kontrastu, dobu dana i slično.

Sve će vam to dobro doći u času snimanja i olakšati stvaranje impresivne fotografije.

Izvor: RTV Slon/FENA/HINA

LTK - INFO