Weather (state,county)

Svježe vijesti:

JP "RAD" LUKAVAC - 01.08.2017. - SERVISNE INFORMACIJE


Servisne informacije za dan 01.08.2017.
Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je otežano iz razloga slabe isporuke vode sa filter stanice-Gikil. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, kontrola i zamjena vodomjera, čišćenje kolektora, obračun potrošnje vode, održavanje ulične rasvjete.

OBAVJEŠTENJE
Obavještavamo potrošače vode iz gradskog vodovoda Lukavac, da će uslijed enormno velike potrošnje vode i smanjenog dotoka sa filter stanice Modrac-Gikil u narednom periodu doći do poteškoća u redovnom snabdijevanju posebno u visinskim zonama.
Ovim putem Vas molimo da što racionalnije koristite vodu posebno u jutarnjim i večernjim satima.
Posebno Vas upozoravamo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično, što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Ovo obavještenje je i upozorenje na savjesno trošenje vode prije uvođenja mjera redukcije vode.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.
Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina ćije izvršenje prati nadležna općinska služba. Danas je planirano košenje trave, okopavanja cvijeća, metenje mašinsko i ručno, uklanjanje divljih deponija MZ Puračić.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.


L.T.K-INFO