Weather (state,county)

Svježe vijesti:

Jablanica : Saobraćajni kolaps zbog uklanjanja cisterne-Cisterna koja je danas učestvovala u saobraćajnoj nesreći kod Jablanice u mjestu Donje Paprasko je uklonjena sa ceste, pa je saobraćanje na dionici Ostrožac - Jablanica nastavljeno. Ipak, stvorile su se kilometarske kolone i neviđene gužve.

-Saobraćajna nesreća se desila oko 12:45 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Donje Paprasko koje se nalazi sjeverno od Jablanice.

-U sudaru su sudjelovala tri vozila, a zbog cisterne koja se popriječila na cesti stvorene su neviđene gužve koje su dovele do saobraćajnog kolapsa.

"Višesatno čekanje stvorilo je čepove. Na nekim mjestima stvorile su se i po dvije kolone u jednom pravcu, sada treba vremena. Pozivamo vozače na pojačani oprez i strpljenje", rečeno je za N1 iz Operativnog centra Policijske stanice Konjic.

-Također, rečeno je da je cisterna sklonjena u 17:30, ali da je potrebno dodatno vrijeme da se saobraćaj normalizuje.

"Vozači se pozivaju na strpljenje i izbjegavanje rizičnih preticanja", rečeno je iz BIHAMK-a.

-Svima koji planiraju koristiti tu dionicu savjetuje da, do daljnjeg, ne kreću na put upravo zbog kilometarskih kolona u oba smjera.

"Ljudi sa djecom izlaze iz auta. Mrak pada, a stoji se već 4-5 sati na dužini od samo 8,9 kilometara", kazao je za N1 jedan od čitatelja koji je zarobljen u koloni.

-U saobraćajnoj nesreći jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a HNK.

Izvor:N1.ba

LTK INFO