Weather (state,county)

Svježe vijesti:

"PORODIČNI DAN U MZ PROKOSOVIĆI"


- U sklopu obilježavanja manifestacije "Dani MZ Prokosovići" upriličen je i "Porodični dan u MZ Prokosovići".

- Evo danas smo kao LGzR priveli kraju projekat odobren od FTZ u okviru obilježavanja "Dana MZ Prokosovići" pod nazivom "Porodični dan u MZ Prokosovići" Ovaj projekat je okupio cca 200 građana sa područja TK a to su ugalvnom NVO koje djeluju u okviru FTZ odnosno MAZ TK ,
IGzAS pod pokroviteljstvom Švicarskog CK Tuzla te vodeće osobe CEE Tuzla .

- Pored prezentacije aktivnosti koje smo kao NVO odnosno LGzR MZ Prokosovići  realizovali u svojoj zajednici uz podršku mnogih Fondacija kao što su FTZ Tuzal, FOZ BiH, Fondacije CURE, NVO CEE Tuzla, Švicarskog CK Tuzla, Švicarskog udruženja za razvoj i drugih donatora i privrednika naše Općine a prije svega EM-ONIKS doo Lukavac, Ligamont doo Lukavac, Lovi &Co doo Lukavac, Lucijana Doo Lukavac i mnogih drugih , kao i naše dijaspore a posebno našeg mještanina koji trenutno živi i radi u Americi Sadika Halilovića- SODE.

- Ovim projektom su realizovana nekoliko sportskih aktivnosti: bacanje kamena s ramena, natezanje konopca, pikado, šahovski turnir i dr.

- Posebno nam je drago što smo u okviru projekta uspjeli uz vodstvo naše prof. razredne nastave Adise M. provesti planiranu kreativnu radionicu za djecu, gdje su djeca iskazala svoju kreativnos te za svoj trud bogato nagrađena.

- Naravno bilo je i voženje čamcima obalom jezera Modrac . Drago nam je što smo imali priliku da po prvi puta neke od gostiju provozamo čamcima i pružimo im priliku da uživaju u prelijepom krajoliku. Nakon tih aktivsnosti svoje goste smo sve ugostili tradicijonalnim bosankim specijalitetima našeg kraja. Nadamo se da su naši gosti odlazeći sa sobom ponijeli samo pozitivne priče.

LTK - INFO