Weather (state,county)

Svježe vijesti:

MEVLIHA De los SANTOS DONIRALA 2.000 KG CEMENTA - SA VELIKIM POŠTOVANJEM ZAHVALNOST JAKUBA MAHOVKIĆA
Nakon sinoćnje objave o inicijativi gospodina Jakuba (Jake) Mahovkića , inače vijećnika u OV Lukavac (SDP), o izgradnji stambene kuće za socijalno ugroženu porodicu, na njegovom profilu jutros se pojavila nova zahvalnica. Mada je možda ne uobičajeno da se ovako brzo ponavljamo, ovu aktivnost nikako nismo mogli izostaviti.

Naime radi se o velikom humanitarnom radniku, i velikom dobročinitelju Mevlihi De los Santos, gospođi nastanjenoj u Mz Poljice G (Lukavac). Lično sam primjetio već nekoliko sličnih zahvalnica na facebooku, stoga ova objava je moja zahvalnost gospođi Mevlihi, na svemu dobrom što je učinila i što čini za one, kojima je pomoć iskrenih ljudi, velikog srca, itekako potrebna. Takođe ne smijemo zaboraviti ni njenu prijateljicu, takođe humanitarku, Dagmar Herfurth-Husejnović, njemicu nastanjenu ovdje kod nas.

Jakub Mahovkić
Danas vjerovatno najprijatnije iznenađenje nakon iznenađenja naše sugrađanke Nafija Mujanovic, od kako sam pokrenuo akciju humanirane izgradnje kuće za ugroženu porodicu u Turiji. Da bi me svatili moram ispričati kompletnu priču i molim vas pročitajte je do kraja. Prije nekih 15 dana dobivam zahtjev za prijateljstvo od jedne gospođe sa meni čudnim prezimenom, te zbog najezde lažnih profila uputim preko mesendžera pitanje ako može malo preciznija identifikacija. Nakon kraćeg razgovora svatim da se radi o veoma pozitivnoj osobi i da je stvarni profil te prihvatim prijateljstvo. Dobio sam takođe odgovor da prati moje aktivnosti i da imam od nje maksimalnu podršku za ono što radim,Sinoć me kontaktira i pita koliko treba cementa za ploču na kući koju gradimo. Ostao sam zatečen i rekao sam da je to otprilike 2 tone i da ako će donirati šta, sama procjeni količinu koju može donirati. Danas me zove telefonom i kaže da je izvršila uplatu cementa kod BUMA compani te da će isti biti sutra dostavljen, Nakon toga imam kontakt sa skladištem BUMA koji mi saopštavaju da je uplaćeno 2 tone cementa i da će iste biti sutra dovežene sa rešetkastim stubovima.Njeno ime ću napisati sa velikim poštovanjem i zahvalnošću, Mevliha De los Santos , GOSPOĐO MEVLIHA HVALA VAM OD SRCA U MOJE IME I U IME PRODICE KOJOJ SE GRADI KUĆA.


Hajrudin Begović
MEJRU ZUKIĆ IZ BAKIĆA KOD OLOVA DANAS POSJETILE MEVLIHA DELOSSANTOS I DAGMAR HERFURTH-HUSEINOVIĆ IZ SCHRABENHAUSEN-NJEMAČKA
Danas su Mejru Zukić iz Bakića kod Olova posjetile naše prijateljice Mevliha Delossantos i Dagmar Herfurth-Husejnović i sa prigodnom novčanom donacijom kao i sa paketom hrane i drugih Mejri potrebnih stvari. Ovo nije prvi put da naše prijateljice učestvuju u humanim akcijama koje organizuje naše Udruženje i zato im se od sveg srca zahvaljujemo.Radovi na adaptaciji kuće Mejre Zukić teku predviđenim tokom mada nedostaje oko 2500KM.za završetak projekta.Molimo sve one koji žele pomoć Mejri Zukić da se obrate na tel.061-458-967 ili u inbox.Svoje novčane donacije možete uplatiti na račun Udruženja a koji je dostupan na našem fb profilu.HVALA.


Ovakvih i sličnih humanitarnih akcija gospođe Mevlihe ima još mnogo, Ja joj se zahvaljujem u lično ime, i u ime svih kojima je pomogla, uz već tradicionalnu riječ LTK INFO - Blog-portala općine Lukavac.

"MEVLIHA DE LOS SANTOS"
" RESPECT "

A.Memić - LTK - INFO