Weather (state,county)

Svježe vijesti:

"MALIŠANI U AKCIJI"


U okviru obilježavanja  Dana MZ "Prokosovići", održane su dvije kreativne radionice za najmlađe. Na radionici,  pod nazivom "Jezero je naše blago- iskoristimo ga", mališani su kroz primjenu origami tehnike, pokazali kako vide jezero u budućnosti. Cilj radionice je bio da podstaknemo najmlađe da čuvaju i cijene naše jezero, kako bi na najbolji način iskoristili njegove resurse u budućnosti.
Radionicu je osmislila i vodila prof. razredne nastave u OŠ "Prokosovići",  Adisa Memić.
Drugu radionicu, koja je takodjer bila inovativna i kreativna, osmislio je mr. Ekrem ef. Brigić, imam džemata Prokosovići. U radionici su učestvovali polaznici mektebske nastave Prokosovići, koji su pokazali svoju inovativnost i kreativnost, u izradi maketa vjerskih objekata i simbola. Cilj radionice je razviti ljubav prema svom duhovnom identitetu i njegovim vrijednostima, i naravno prema svom mjestu.
Na radionicama je bilo prisutno oko četrdesetoro djece, svih uzrasta. Svi učesnici su nagrađeni slatkišima, a oni najkreativniji su dobili posebne nagrade.
Moram istaknuti da su radionice bile zanimljive i odraslim posjetiteljima, tako da su djeca konstantno imala publiku, koja se divila njihovoj kreativnosti.
Prema ushićenju dok su radili, i ozarenim licima naših mališana, mogli smo zaključiti da su i oni bili zadovoljni, kako aktivnostima, tako i nagradama.


LTK - INFO