Weather (state,county)

Svježe vijesti:

LUKAVAC - "MAJDAN" U MODRACU - PRIJEDLOG HUMANITARCIMA ZA UREĐENJE I NATKRIVANJE IZVORA PITKE VODE


Do sada smo se uvjerili da na općini Lukavac ima veliki broj humanih i dobrih ljudi. Mnogi od njih čekaju neku akciju, na koju će se rado odazvati. Pored pojedinaca tu su i brojni privrednici koji čine dobra djela na ovoj našoj općini.

Moja uloga je da prenosim ideje drugih, o akcijama za koje je potrebna finansijska pomoć, ali i da dajem nove prijedloge. Tako mi se rodila ideja o još jednom prijedlogu, u nadi da će oni, koji imaju finansijske mogućnosti isti prepoznati te učiniti još jedno dobro djelo za svoje građane.

Svakodnevno prolazeći pored modračkog "MAJDANA" preko puta "Sajle" u Modracu, svjedok sam da malte ne nema momenta da neko ne sipa, jednu od najkvalitetnijih pitkih voda na našoj općini, bilo sunce ili kiša. Na izvor ne dolaze samo mještani, već i putnici koji prolaze ka Turiji i Poljicu, Lukavčani i mnogi drugi.

Naš kako ga od djetinjstva zovem "Bunarić" odnosno "Majdan" Trenutno izgleda ovako kao na fotografijama.

Ljudima i privrednicima dobre volje dajem prijedlog koji ne mora koštati mnogo, a mislim da bi postigao puno. Izraditi nastrešicu iznad betonskog dijela "Majdana" koja bi šitila od sunca u ovakvim vrelim danima, a od kiše i snijega u onim hladnijim vremenima. Takođe se mogu izraditi jedna ili dvije klupe za odmor onih koji čekaju red. Te na poslijetku bar prebojati natpise na samom betonskom dijelu "Majdana".

Nadam se da će neko prepoznati ovu ideju kao "dobru" , za dobro naših građana, te pokrenuti akciju oko uređenja "Majdana" u Modracu.

Ono što možemo obećati jeste fizička pomoć, mene lično, građana Modraca i okolnih mijesta i medijsku praćenost samih radova. Ako bi neko od privrednih subjekata prihvatio i pokrenuo ovu inicijativu, rado bi na LTK INFO portalu izradili, bar jednomjesečnu reklamu njihove djelatnosti kojom se inače bave.

Unaprijed se zahvaljujem:
Admir Memić 
LTK - INFO
LTK - INFO