Weather (state,county)

Svježe vijesti:

JAKUB (JAKE) MAHOVKIĆ, ZAHVALIO SE NA DONACIJAMA ZA KUĆU ZA SOCIJALNO UGROŽENU PORODICU


Na svom facebook profilu, gospodin Jakub Mahovkić vijećnik u OV Lukavac (SDP), zahvalio se na pomoći i donacijama. Njegovu poruku prenosimo doslovno:

Neopisiv je osjećaj kada nakon jučerašnjeg razočarenja u ljude doživite ponovno oduševljenje gestom nekog pojedinca.
Zahvaljujući donaciji moje drugarice Dajane Čolić, danas sam kupio 10 komada rešetkastih nosača (armaturnih stubova) koji će biti potrebni za vijence na kući koju gradimo za socijalno ugroženu porodicu.Dajo ja mogu samo reći hvala ti u moje ime i u ime porodice, potvrdila si moje ranije izjave, jednostavno "insan si". Stigla je i opeka-cigla za odzake, tako da je sve spremno za akciju zidanja u subotu.
 Javite se još ko je spreman učestvovati na akciji kao i na bilo koji način da pomogne u gradnji ove kuće. Danas najvjerovatnije zahvaljujući Mehmed Damadžić Enčika i Sulejman Brkić stiže sipina ,još nam ostaje da obezbijedimo cement i armaturne mreže za ploču.

Inače, gospodin Mahovkić već neko vrijeme radi na ovom projektu, " Izgradnja kuće za socijalno ugroženu porodicu iz Turije ". Kako je i sam jednom rekao, "nema se tu šta pričat, idemo radit", tako ćemo vam kroz slike i Jakubove poruke pokušati prezentovati o čemu je riječ i na čemu ovaj, uistinu veliki i istinski borac velikog srca radi. Obzirom na njegovu skromnost, iako se možda neće složit, moramo vam ispričati, ovu istinski ljudsku priču, koju Jakub sa prijateljima priča.


Jakub Mahovkić :Doveženo 10 t ,(7 kubika) ali još je vrjednija izjava Mehmed Damadžić Enčika : "jarane ne smije faliti ako zatreba još samo javi". Hvala Brkiću i Enčiki, idemo dalje.


Jakub Mahovkić :Obećano - ispunjeno. Danas uplaćene 333 opeke cigle za odžake, koje će biti sutra prevežene, a prethodno je kupljena I dostavljena lepenka. Najverovatnije da smo na tragu rješenja I potrebne stolarije - prozora. Istu vec posjeduje a spreman je donirati, još jedan nekadašnji komšija ugrožene porodice Esad Burgić, ukoliko budu odgovarale mjere. Eso Hvala ti, jednostavno samo mogu reći nisam iznenadjen jer si uvijek bio prije svega veliki čovjek.Jakub Mahovkić : Kada imate komšije kao što su Edina Nedžad Burgić Nedzad Burgić, i Senad Burgić (kao što to ima porodica kojoj se gradi kuća), onda vas uvijek može zadesiti prijatno iznenađenje. Ova ekipa nije čekala petak da se izvrše pripremni radovi zidanja prvog reda, veće se samorganizovala i taj posao će biti završen danas, Obzirom na novonastalu situaciju ostaje samo da zvanično zakažem akciju zidanja kuće za 28.07.2017 godine. Velika zahvalnost i respekt ovoj ekipi. Svoj jednodnevni majstorski angažman bez naplate su prijavili i Dzevad Selma Tagic i Suad Blažević, hvala im i u moje ime. PRIDRUŽITE NAM SE; SLEDEĆI KORAK JE OBEZBJEĐENJE CEMENTA I ARMATURNIH MREŽA ZA PLOČU: NADAM SE DA ĆEMO USKORO I ZA TO NAĆI RJEŠENJE:


Jakub Mahovkić : Prema dosadasnjim desavanjima sve je izvjesnije da ce porodica za koju se trudimo da dobije krov nad glavom to I dobiti. Nove donacije, kamion sipine obezbjedjuje moj prijatelj Mehmed Damadžić Enčika a prevoz za istu obezbjedit ce Sulejman Brkić koji je vec dao donaciju placanja dnevnice za jednog majstora. Obzirom da planiramo najvjerovatnije akciju zidanja 28 jula,prethodni dan ce se izvrsit pripremni radovi razmjeravanja I postavljanja prvog reda zidova. Taj prvi dan svoj dobrovoljni rad su najavili Edina Nedžad Burgić Burgic Nedzad, Burgic Senad koji vec drugi dan izvode odredjene radove zatim Selimovic Rasim . Obzirom da radovi ne mogu poceti bez odredjenog materijala, sitna cigla za odzak I lepenka moja malenkost ce donirati ta sredstva. IDEMO DALJE PRIDRUZITE NAM SE U OVOJ HUMANITARNOJ AKCIJI.


Jakub Mahovkić : Danas osim rodjendanskih čestitki jedna veoma radosna vijest. zahvaljujući mom kolegi vijećniku Ibrakic Hasan od strane firme MASTERWERK vlasnika Babajić Muamer iz Miričine obezbjedjen je elektro kabal potreban za kuću koju nastojimo izgraditi za socijalno ugroženu porodicu u Turiji. Osim obezbjedjenja kablova, Kolega Ibrakić će lično humanitarno bez plaćanja izvriti razvođenje elektro mreže, stim da mu obezbjedimo pomoćnog radnika što ćemo i učiniti, Hvala Hasane tebi a i vlasniku firme MASTERWERKJakub Mahovkić : Do sada kupljeni građeviski materijal-kompletan za zidanje prvog sprata dovežen porodici. Materijal koji je podložan klimatskom uticaju je uskladišten tako da se ne nalazi na fotografijama, Srećan sam da već ima osoba koje su se javile da učestvuju u akciji zidanja, da plate majstora za taj dan ili na drugi način pomognu među njima su Edina Nedžad Burgić, Sulejman Brkić, Selver Cajic, Hasan Tokic , Jusuf Dubravic ,moja malenkost. Kada obezbjedimo potreban broj osoba, konkretno ćemo se dogovorit o terminu akcije


Jakub Mahovkić : Krenuo utovar materijala za humanitarni projekat pomoć u izgrdanji kuće socijalno ugroženoj porodice. Danas sam zahvaljujući ponovnoj pomoći naše sugrađanke Nafija Mujanovic kupio dodatni materijal koji je neophodan da se ozida prvi sprat kuće, Ovom prilikom pozivam eventualno zainteresovane osobe koje ze razumiju u zidanje a spremni su jednodnevnim besplatnim angažmanom učestvovati u realizaciji ovog projekta kako bi organizovali akciju zidanja. Takođe, mogu se javiti i one osobe koje su spremne o svojoj režiji naći majstora i platiti ga za taj jednodnevni angažman, Ako ima zainteresovanih javite mi se putem komentara ili poruke. Meni ostaje samo da kažem jedno veliko hvala Nafiji u moje ime i u ime porodice, posebno male djece od kojih jedno ima zdravstvene probleme. HVALA TI OD SRCA!! Pozivam i druge koji su spremni pomoći da ovaj projekat nastavi svojim daljim tokom.


Jakub Mahovkić : Uskoro prijatno iznanađenje za jednu porodicu koja nastoji obezbjediti sebi krov nad glavom i ako su bez ikakvih primanja. Ovo je nastavak humanitarnog projekta koji se realizuje zahvaljujući našoj sugrađanki Nafija Mujanovic. Poznato je da je Nafija dala 500 eura da iste usmjerim u humanitatne svrhe. 250 eura smo zajedno uručili porodici na Jaruškama. Preostalih 250 eura (484,90 km) su danas utrošene za kupovinu materijala drugoj porodici. Osim Nafiji, želim uputiti zahvalnost I vlasnicima kompanije BUMA, koji su dali odredjeni popust na cijenu proizvoda kao I besplatan prevoz, kada su čuli da je humanitarni projekat . Dodatne informacije I fotografije kada materijal bude dostavljen.

Ima toga još, ako smo nekome zahvalnost preskočili pomenuti. Jake  sigurno nije. Nama ne preostaje drugo, nego da se zahvalimo svim učesnicima ove akcije, te da pozovemo sve ljude dobre volje da se pridruže akciji "Izgradnja kuće socijalno ugroženoj porodici" a tebi :

JAKUBE (JAKE) MAHOVKIĆU 
"RESPECT"
PONOSAN SAM DA TE IMAM ZA PRIJATELJA


Admir M. LTK - INFO