Weather (state,county)

Svježe vijesti:

Imamović: ‘U 2017. će biti izgrađen najmanje 51 putni pravac, četiri mosta, ukupne vrijednosti 7.030.364,90 KM’U Gradskoj upravi Tuzla održana je u petak  sjednica kolegija gradonačelnika Grada Tuzle, na kojoj je razmatrana Informacija o realizaciji projekata putne infrastrukture na području grada Tuzla.

“Bilo je priča da radimo samo u izbornim godinama, pokušavali smo objasniti da je to bila prva godina kada smo mogli nastaviti komunalnu gradnju, jer smo čitavu 2014. godinu potrošili na borbu sa ogromnim štetama od klizišta, imali smo problema i vezano paljevine, koje su se dogodile 2014. godine, a i danas radimo na sanaciji klizišta. U ovoj godini, koja nije izborna radimo još jačim tempom, nego u prethodnoj˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmim Imamović.


Prema njegovim riječima, u toku ove godine bit će uloženo preko sedam milliona KM u putnu infrastrukturu, ceste, puteve, mostove i trotoare. ˝Većina projekata je završena ili je u toku ili su tenderska procedura i potpisivanje ugovora u toku. Bile su priče da zanemarujemo prigradske mjesne zajednice, evo u ovoj godini, u ovih preko sedam miliona maraka, najviše cesta je izgrađeno ili sanirano u prigradskim mjesnim zajednicama, što je karakteristika 2017. godine. Planirajući budžet za narednu godinu, težište ćemo staviti na gradske mjesne zajednice, a posebno na pješačke zone i trotoare. Naš je cilj da vodimo politiku ravnopravnosti građana, bez obzira u kojem dijelu Tuzle žive i bez obzira na to koje su nacionalnosti. U pitanju su značajna sredstva, grant federalnog ministarstva iz sredstava Svjetske banke, sredstva od naknada iz rada Termoelektrane Tuzla, zajednička ulaganja sa građanima, sredstva sa posebnog računa Budžeta Grada koja se obezbjeđuju iz naplaćene rente, prodatog zemljišta i tako dalje, koja su uložena u poboljšanje naše cestovne infrastrukture˝, istakao je Imamović.

Na području grada Tuzla, u 2017. godini će biti saniran/izgrađen najmanje 51 putni pravac, saniran dio trotoara, te izgrađena četiri mosta, ukupne vrijednosti 7.030.364,90 KM”, naglasio  je gradonačelnik Tuzle.

Izvor/foto:TIP

LTK INFO